Час по родолюбие в ОУ “Христо Смирненски” – с. Ноевци ще научи учениците за подвига на Васил Левски

В началото на следващата седмица основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци ще проведе Час по родолюбие, предаде репортер на Zapadno.com.

Инициативата за часа по родолюбие е с цел да научи учениците на патриотизъм. Часът е посветен на годишнината от обесването на Васил Левски. В него учениците ще научат повече за подвига на Апостола на свободата чрез рецитали, песни и колажи.

Ако времето позволява в двора на училището ще се проведе състезание по лъвски скок, съобщи директорът на школото Ирена Асенова.

Организацията за събитието е възложена на учителките Ангелова и Димитрова.

Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски, е български национален герой. Той е идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация (ВРО). Известен е и като Апостола на свободата, заради организирането и разработването на революционна мрежа за освобождаване на България от османско владичество. Пътува по страната и създава частни революционни комитети, които да подготвят обща революция. Неговата мечта е чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...