Час по родолюбие в ОУ “Христо Смирненски” – с. Ноевци ще научи учениците за подвига на Васил Левски

В началото на следващата седмица основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци ще проведе Час по родолюбие, предаде репортер на Zapadno.com.

Инициативата за часа по родолюбие е с цел да научи учениците на патриотизъм. Часът е посветен на годишнината от обесването на Васил Левски. В него учениците ще научат повече за подвига на Апостола на свободата чрез рецитали, песни и колажи.

Ако времето позволява в двора на училището ще се проведе състезание по лъвски скок, съобщи директорът на школото Ирена Асенова.

Организацията за събитието е възложена на учителките Ангелова и Димитрова.

Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски, е български национален герой. Той е идеолог и организатор на българската национална революция, основател на Вътрешната революционна организация (ВРО). Известен е и като Апостола на свободата, заради организирането и разработването на революционна мрежа за освобождаване на България от османско владичество. Пътува по страната и създава частни революционни комитети, които да подготвят обща революция. Неговата мечта е чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...