Служители на полицията в Брезник обжалвали заповеди в Административния съд в Перник, с които според тях били наказвани неправомерно

Редица служители на полицията в град Брезник са били наказани в края на 2016 година, научи Zapadno.com.

Всички служители са обжалвали заповедите на директора на Областна дирекция на МВР-Перник пред Административен съд- Перник. Съдът е решил, че всички те са неправомерно наказани, като отменил въпросните заповеди и осъдил Областната дирекция да заплати разходите по делата, които са за няколко хиляди лева. Тези средства се плащат от държавния бюджет, тоест от данъкоплатците на държавата.

Първото такова решение на административния съд в Перник е от 27 януари, 2017 година. В него пише, че инспектор от Районното полицейско управление на Брезник е подал жалба срещу директора на ОДМВР-Перник, тъй като неправомерно му е било наложено дисциплинарно наказание “Порицание”. Пълният текст на казуса може да прочетете в решението на съда като натиснете тук.

Административният съд в Перник е отменил заповедта, в която брезнишкият инспектор е наказан дисциплинарно от Областната дирекция на МВР в Перник. Освен това съдът е осъдил дирекцията да заплати разноските по делото, които са 810 лева. Заседанието, на което е направено решението е било публично.

Според публичните решения на съда още няколко служители от брезнишката полиция са завели подобни дела. На страницата на Административния съд е видно, че от 10 наказани служители, само на двама не са отменени наказанията. Само от началото на годината са хвърлени на вятъра над 5000 лева. Само по едно от делата полицията е осъдена да заплати разноски за 1510 лева.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...