Ученици представиха спектакъл за Васил Левски, с който брезнишкото училище отбеляза патронния си празник – ВИДЕО + СНИМКИ

Уникален спектакъл представиха ученици от СУ “Васил Левски” в голямата зала на читалище “Просвещение-1870” в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Спектакълът беше посветен на Васил Левски и патронния празник на брезнишката гимназия. Учениците се превъплатиха в известните покрай историята за обесването на Васил Левски роли.

Във фоайето на читалището класни ръководители на ученици, които завършват първи срок с отлични оценки връчваха благодарствени писма на родителите на децата. Те са отправени от ръководството и педагогическия колектив на училището.

Певиците от клуб “Песенна дъга” посрещаха гостите на входовете на залата и с усмивки подаряваха свитъци със стихотворения за Васил Левски, написани от ученици. Свитъците бяха завързани с още един подарък – мартеница за ръка по повод наближаващата Баба Марта. Над 300 листчета със стихотворения и мартеници са раздадени на патронния празник, установи Zapadno.com.

От двете страни на залата, на стените бяха поставени стихотворения и есета за Васил Левски, написани от ученици от 5 “а” и 5 “б” клас.

Честването на патронния празник започна с внасяне на училищното знаме, химна на България и официални слова, които бяха поднесени от зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров и директорът на гимназията Емилия Вълова. Букети бяха поднесени от кмета на Брезник, общинските съветници, ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци и училищното настоятелство към СУ “Васил Левски”.

Официалните гости в залата бяха кметът на Община Брезник Иван Узунов, зам. кметовете Иван Бъчваров и Мария Добревска, председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова, старши експертът на отдел “Образование и култура” към общината Наталия Първанова, директорът на ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци Ирена Асенова, директорът на ЦДГ “Брезица” – Брезник Емилия Алексова, общински съветници и общественици на Брезник.

В програмата се включиха певиците от клуб “Песенна дъга”, които преди няколко дни представиха брезнишката гимназия на кръгла маса по проект “Твоят час” в Перник. Ученикът Дейвид Петков от 7 “б” клас изигра ролята на Васил Левски. Той заместил свой съученик, на когото му се наложило да постъпи в болница. Дейвид има няколко дни, за да се подготви за главната роля, която изигра.

В края на спектакъла беше изнесено училищното знаме, след което публиката аплодира учениците на сцената. Организацията на музикално-поетичния спектакъл е дело на учителките Станка Христова и Ася Иванова. Ако сте пропуснали да видите патронния празник на СУ “Васил Левски” може да си наваксате от видеата и снимките, които обективът на Zapadno.com засне. Очаквайте подробни статии свързани с организацията на честването и връчените благодарствени писма.

ВИЖТЕ ВИДЕА ОТ СПЕКТАКЪЛА ЗА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА ГИМНАЗИЯТА:

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ СПЕКТАКЪЛА:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...