Ученици представиха спектакъл за Васил Левски, с който брезнишкото училище отбеляза патронния си празник – ВИДЕО + СНИМКИ

Уникален спектакъл представиха ученици от СУ “Васил Левски” в голямата зала на читалище “Просвещение-1870” в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Спектакълът беше посветен на Васил Левски и патронния празник на брезнишката гимназия. Учениците се превъплатиха в известните покрай историята за обесването на Васил Левски роли.

Във фоайето на читалището класни ръководители на ученици, които завършват първи срок с отлични оценки връчваха благодарствени писма на родителите на децата. Те са отправени от ръководството и педагогическия колектив на училището.

Певиците от клуб “Песенна дъга” посрещаха гостите на входовете на залата и с усмивки подаряваха свитъци със стихотворения за Васил Левски, написани от ученици. Свитъците бяха завързани с още един подарък – мартеница за ръка по повод наближаващата Баба Марта. Над 300 листчета със стихотворения и мартеници са раздадени на патронния празник, установи Zapadno.com.

От двете страни на залата, на стените бяха поставени стихотворения и есета за Васил Левски, написани от ученици от 5 “а” и 5 “б” клас.

Честването на патронния празник започна с внасяне на училищното знаме, химна на България и официални слова, които бяха поднесени от зам. кметът на Община Брезник Иван Бъчваров и директорът на гимназията Емилия Вълова. Букети бяха поднесени от кмета на Брезник, общинските съветници, ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци и училищното настоятелство към СУ “Васил Левски”.

Официалните гости в залата бяха кметът на Община Брезник Иван Узунов, зам. кметовете Иван Бъчваров и Мария Добревска, председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова, старши експертът на отдел “Образование и култура” към общината Наталия Първанова, директорът на ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци Ирена Асенова, директорът на ЦДГ “Брезица” – Брезник Емилия Алексова, общински съветници и общественици на Брезник.

В програмата се включиха певиците от клуб “Песенна дъга”, които преди няколко дни представиха брезнишката гимназия на кръгла маса по проект “Твоят час” в Перник. Ученикът Дейвид Петков от 7 “б” клас изигра ролята на Васил Левски. Той заместил свой съученик, на когото му се наложило да постъпи в болница. Дейвид има няколко дни, за да се подготви за главната роля, която изигра.

В края на спектакъла беше изнесено училищното знаме, след което публиката аплодира учениците на сцената. Организацията на музикално-поетичния спектакъл е дело на учителките Станка Христова и Ася Иванова. Ако сте пропуснали да видите патронния празник на СУ “Васил Левски” може да си наваксате от видеата и снимките, които обективът на Zapadno.com засне. Очаквайте подробни статии свързани с организацията на честването и връчените благодарствени писма.

ВИЖТЕ ВИДЕА ОТ СПЕКТАКЪЛА ЗА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА ГИМНАЗИЯТА:

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ СПЕКТАКЪЛА:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...