Първо в Zapadno.com! Референдумът в Трън е под въпрос заради подадена жалба в Административния съд

Подготовката за референдума за бъдещето на златодобива в Трън е спряна, научи Zapadno.com.

В края на миналата седмица в Административния съд е обжалвано решението на Общински съвет-Трън за провеждане на местен референдум. Новината потвърди председателят на общинския съвет д-р Веселина Шишкова.

“За момента докато има жалба и не се произнесе съдът не може да се започне работа. Това стана в четвъртък. Тъкмо бяхме започнали работа по подготовката за референдума, дори имахме указания от ЦИК, но сега чакаме решението на съда.”, каза д-р Веселина Шишкова за Zapadno.com.

Председателят на общинския съвет на Трън ще се консултира с юристи как да се процедира след подадената жалба. Д-р Шишкова не е изненадана от новината, защото всяко решение на общинския съвет може да се обжалва в съда.

Фирмата, която има инвестиционно намерение за златодобив в трънско не е обжалвала решението, научи Zapadno.com.

Местните парламентаристи на Трън решиха провеждането на референдума да бъде на 26 март, 2017 година, когато ще се проведат парламентарните избори. Тогава гласоподавателите в община Трън трябва да отговорят на въпроса „Съгласни ли сте Община Трън да не одобрява устройствени планове, предвиждащи добив и преработка на подземни богатства?“.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...