Първо в Zapadno.com! Референдумът в Трън е под въпрос заради подадена жалба в Административния съд

Подготовката за референдума за бъдещето на златодобива в Трън е спряна, научи Zapadno.com.

В края на миналата седмица в Административния съд е обжалвано решението на Общински съвет-Трън за провеждане на местен референдум. Новината потвърди председателят на общинския съвет д-р Веселина Шишкова.

“За момента докато има жалба и не се произнесе съдът не може да се започне работа. Това стана в четвъртък. Тъкмо бяхме започнали работа по подготовката за референдума, дори имахме указания от ЦИК, но сега чакаме решението на съда.”, каза д-р Веселина Шишкова за Zapadno.com.

Председателят на общинския съвет на Трън ще се консултира с юристи как да се процедира след подадената жалба. Д-р Шишкова не е изненадана от новината, защото всяко решение на общинския съвет може да се обжалва в съда.

Фирмата, която има инвестиционно намерение за златодобив в трънско не е обжалвала решението, научи Zapadno.com.

Местните парламентаристи на Трън решиха провеждането на референдума да бъде на 26 март, 2017 година, когато ще се проведат парламентарните избори. Тогава гласоподавателите в община Трън трябва да отговорят на въпроса „Съгласни ли сте Община Трън да не одобрява устройствени планове, предвиждащи добив и преработка на подземни богатства?“.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...