Ученикът изиграл Васил Левски в Брезник: На сцената краката ми трепериха и едвам дишах, но имах патриотизъм в себе си

Ученикът от 7 “б” клас Дейвид Петков изигра ролята на Васил Левски на патронния празник на брезнишката гимназия, предаде репортер на Zapadno.com.

Патронният празник се проведе вчера в голямата зала на читалище “Просвещение-1870”. Стотици гости проследиха на живо музикално-поетичния спектакъл, който беше подготвен от ученици и учителките Станка Христова и Ася Иванова. Дни преди да се проведе патронния празник ученикът, който бил в главната роля на Васил Левски влязъл в болница. Наложило се бързо да се намери негов заместник. Така Дейвид Петков бил избран за Васил Левски и имал няколко дни, за да репетира за спектакъла.

“Не беше лесно. В понеделник се бях успал за училище и нашите ме будят: “Дейвид, ставай, ще играеш Васил Левски”. Нямах голямо желание, но го направих заради госпожа Христова и госпожа Иванова, защото много ги уважавам. Беше ми много трудно, защото много четях за спектакъла.”, сподели ученикът Дейвид Петков.

Той е играл и преди в училищни пиеси на сцената в читалище “Просвещение-1870”.

“Честно казано много ми беше притеснено в началото. Краката ми трепериха и едвам дишах, но имаше патриотизъм в мене. Вярвах в себе си, че ще успея.”, каза още възпитаникът на брезнишката гимназия.

Дейвид би изиграл отново ролята на Васил Левски, но се надява да има повече време за репетиции, ако това отново му се случи.

Вижте как се проведе патронния празник като прочетете: Ученици представиха спектакъл за Васил Левски, с който брезнишкото училище отбеляза патронния си празник – ВИДЕО + СНИМКИ

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...