Започна последната седмица за гласуване в конкурса “Европейско дърво на 2017 г.”, в който се състезава дъбът от с. Насалевци

Днес, 22 февруари започва последната седмица от гласуването за “Европейско дърво на годината 2017”, в което България участва с националния победител в “Дърво с корен 2016” – Дъбът от село Насалевци, община Трън. 

По традиция през последните седем дни броят на гласовете за всички дървета в конкурса бива скрит, а победителят се обявява на Церемонията по награждаване, която тази година ще се състои на 21 март, 2017 година в Брюксел. В момента насалевският гигант е на четвърто място в надпреварата, с малко над 5 400 гласа, сред общо 16 дървета от 13 европейски държави. Как ще завърши конкурсът за българското дърво зависи само от ентусиазма и активността на нашите сънародници, съобщиха от Фондация “Екообщност”.

За да гласувате, трябва задължително да изберете 2 дървета, да попълните адреса на електронната си поща и след това да последвате връзката, която ще бъде изпратена. В противен случай вотът няма да бъде отчетен. Всеки може да гласува за представителя на собствената си държава. Вотът ще продължи до 1:00 часа на 1 март 2017 годна Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове. Можете да гласувате като натиснете тук.

Междувременно у нас вече тече периодът за номинации в “Дърво с корен 2017”. Ако познавате специално дърво или имате мил спомен с друго такова, ако сте чували легенди или сте отгледали от фиданка някое дръвче, разкажете ни за него! Как да го направите, вижте тук.

Снимка: Людмила Гюрова

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...