Започна последната седмица за гласуване в конкурса “Европейско дърво на 2017 г.”, в който се състезава дъбът от с. Насалевци

Днес, 22 февруари започва последната седмица от гласуването за “Европейско дърво на годината 2017”, в което България участва с националния победител в “Дърво с корен 2016” – Дъбът от село Насалевци, община Трън. 

По традиция през последните седем дни броят на гласовете за всички дървета в конкурса бива скрит, а победителят се обявява на Церемонията по награждаване, която тази година ще се състои на 21 март, 2017 година в Брюксел. В момента насалевският гигант е на четвърто място в надпреварата, с малко над 5 400 гласа, сред общо 16 дървета от 13 европейски държави. Как ще завърши конкурсът за българското дърво зависи само от ентусиазма и активността на нашите сънародници, съобщиха от Фондация “Екообщност”.

За да гласувате, трябва задължително да изберете 2 дървета, да попълните адреса на електронната си поща и след това да последвате връзката, която ще бъде изпратена. В противен случай вотът няма да бъде отчетен. Всеки може да гласува за представителя на собствената си държава. Вотът ще продължи до 1:00 часа на 1 март 2017 годна Победител ще стане дървото, събрало най-много гласове. Можете да гласувате като натиснете тук.

Междувременно у нас вече тече периодът за номинации в “Дърво с корен 2017”. Ако познавате специално дърво или имате мил спомен с друго такова, ако сте чували легенди или сте отгледали от фиданка някое дръвче, разкажете ни за него! Как да го направите, вижте тук.

Снимка: Людмила Гюрова

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...