Специална комисия ще следи за референдума за златодобив в Трън, а данните ще се обработват в общинската избирателна комисия

Специална комисия ще следи за правилното протичане на местния референдум в Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

На 8 февруари Общински съвет-Трън реши на 26 март, когато са парламентарните избори да се проведе местен референдум с въпрос: „Съгласни ли сте община Трън да не одобрява устройствени планове, предвиждащи добив и преработка на подземни богатства?“. Всички 11 съветници единодушно гласуваха „за“ провеждането на общественото допитване. Предложението за провеждане на местния референдум е на кмета на Община Трън Станислав Николов.

“Отделна комисия и отделни секции ще има за референдума. Данните ще се обработват в общинската избирателна комисия.”, каза председателят на Общински съвет-Трън д-р Веселина Шишкова.

Предстои да се направи информационна кампания на населението, която ще бъде подготвена от Община Трън. Около 40 хиляди лева ще струва кампанията. Референдумът ще се проведе на 26 март, паралелно с предсрочните парламентарни избори.

През изминалата седмица бившия областен управител на Перник д-р Александър Александров подаде жалба срещу решението на Общински съвет-Трън за провеждане на местен референдум. Това наложи временно спиране на работата по подготовката му. Административният съд в Перник остави без разглеждане жалбата. Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от неговото съобщаване.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...