Сурвакарските групи от брезнишките села Кошарево, Банище, Д. Секирна, Гигинци и Ноевци ще дефилират на “Кукерландия” в Ямбол

Сурвакарските от 5 брезнишки села ще вземат участие във фестивала “Кукерландия” 2017 в град Ямбол, предаде репортер на Zapadno.com.

Сурвакарите от селата Кошарево, Банище, Ноевци, Гигинци и Долна Секирна ще покажат на публиката в Ямбол красотата и традицията на “Сурова”. Участие ще вземат и сурвакарските групи от радомирското село Друган, ковачевските села Лобош и Сирищник, земенското село Елов дол, пернишките села Черна гора, Селищен дол, Витановци, Кралев дол, Богданов дол,  групата от радомирския квартал “Върба”, групата от град Батановци и сурвакарската и кукерска група от град Земен.

Сурвакарите от селата Кошарево и Банище ще преминат през центъра на Ямбол в събота, от Гигинци, Долна Секирна и Ноевци – в неделя.

От 22 до 26 февруари Ямбол отново ще бъде сцена на най-пъстрото и оглушително кукерско сборище- ХVІІІ Международен маскараден фестивал „Кукерландия“. Над 74 групи са заявили участие в тазгодишното издание на фестивала, сред които 10 детски и 9 чуждестранни състава. Кулминацията на „Кукерландия“ отново е двудневното състезателно дефиле на маскираните (25-26 февруари, събота-неделя). Общо 64 са групите, които ще дефилират в двата почивни дни. 15 от тях за първи път стъпват в Земята на кукерите. Традициите на кукерството в Ямболска област представят 16 състава. Хиляди звънци и хлопки ще огласят Градския парк в Ямбол. Парадът на маскираните ще бъде по-пищен и по-оглушителен отвсякога.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...