Сурвакарските групи от брезнишките села Кошарево, Банище, Д. Секирна, Гигинци и Ноевци ще дефилират на “Кукерландия” в Ямбол

Сурвакарските от 5 брезнишки села ще вземат участие във фестивала “Кукерландия” 2017 в град Ямбол, предаде репортер на Zapadno.com.

Сурвакарите от селата Кошарево, Банище, Ноевци, Гигинци и Долна Секирна ще покажат на публиката в Ямбол красотата и традицията на “Сурова”. Участие ще вземат и сурвакарските групи от радомирското село Друган, ковачевските села Лобош и Сирищник, земенското село Елов дол, пернишките села Черна гора, Селищен дол, Витановци, Кралев дол, Богданов дол,  групата от радомирския квартал “Върба”, групата от град Батановци и сурвакарската и кукерска група от град Земен.

Сурвакарите от селата Кошарево и Банище ще преминат през центъра на Ямбол в събота, от Гигинци, Долна Секирна и Ноевци – в неделя.

От 22 до 26 февруари Ямбол отново ще бъде сцена на най-пъстрото и оглушително кукерско сборище- ХVІІІ Международен маскараден фестивал „Кукерландия“. Над 74 групи са заявили участие в тазгодишното издание на фестивала, сред които 10 детски и 9 чуждестранни състава. Кулминацията на „Кукерландия“ отново е двудневното състезателно дефиле на маскираните (25-26 февруари, събота-неделя). Общо 64 са групите, които ще дефилират в двата почивни дни. 15 от тях за първи път стъпват в Земята на кукерите. Традициите на кукерството в Ямболска област представят 16 състава. Хиляди звънци и хлопки ще огласят Градския парк в Ямбол. Парадът на маскираните ще бъде по-пищен и по-оглушителен отвсякога.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...