Учениците от училището в село Ноевци си закачиха розови сърчица, чрез които казаха: “НЕ на тормоза в училище” – СНИМКИ

Учениците от ОУ “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци отбелязаха Международния ден за борба с тормоза в училище “Ден на розовата фланелка”, научи Zapadno.com.

Международният ден за борба с тормоза в училище се провежда за първи път в школото на село Ноевци. Всички ученици, от 1 до 8 клас взеха участие в инициативата. Тъй като бюджетът на училището не позволява изработването на розова фланелка за всяко едно дете, бяха раздадени флаери и значки под формата на сърца.

“Инициативата се проведе под мотото”Училище без страх”. Децата закачиха и носиха розови сърчица с наслов “НЕ на тормоза в училище”. Написаха своите послания, рисуваха картини и играха игри, чрез които осмислиха смисъла на този ден, като “Думи, които нараняват” и “Митове и реалност за тормоза”. Денят завърши с оживена дискусия по темата.”, съобщиха от училището.

„Денят на розовата фланелка“ се заражда в Канада като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в провинция Нова Скотия. Събитието е организирано от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс. При откриването на учебната година през септември 2007 година в тяхното училище, група по-големи ученици се подиграват и тормозят деветокласник, дошъл на училище облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден споменатите по-горе двама ученици решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен съученик.

Скоро тази инициатива на канадските ученици се подема и от хиляди училища по целия свят. През 2011 година около 1 милион ученици от над 25 страни отбелязват този ден с различни прояви.

Разгледайте още снимки от провелата се инициатива в основно училище “Христо Смирненски”:

Снимки: ОУ „Христо Смирненски“ – село Ноевци

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...