Апаши окрадоха трансформаторното масло на трафопост и оставиха без електричество град Трън и селата Ездимирци и Врабча

600 домакинства в Трън, Врабча и Ездимирци останаха без ток вчера след като неизвестни лица източиха трансформаторното масло от работещо съоръжение на ЧЕЗ Разпределение България. Екипи на дружеството създадоха незабавна организация за възстановяване на електрозахранването.

Когато трансформаторното масло се източи обаче, трансформаторът аварира и трябва да се подмени с нов. Въпреки усилията на екипите на ЧЕЗ Разпределение, това е процес, който изисква технологично време. Така кражбата остави без електрозахранване засегнатите граждани за повече от три часа, пише cross.bg.

Същевременно съоръжения от този тип струват между 15 и 20 хил. лв., средства , които в противен случаи биха могли да бъдат инвестирани за подобряване на мрежата и услугите. А неудобствата за клиентите, които остават без електрозахранване, не може да бъде компенсирано.

Само за 2016 г. заради кражби спокойствието на хората беше нарушено 191 пъти. В резултат общо 336 хиляди клиенти останаха без ток за сумарното време от 475 часа.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...