Започна сесията на общинския съвет в Брезник, местните парламентаристи ще решават дали да отпуснат пари за 3-годишния Никола

Второто заседание на Общински съвет-Брезник за 2017 година започна преди минути. То се провежда в малкия салон на читалище “Просвещение-1870” в Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Дневният ред е съставен от 15 точки, сред които и отпускане на финансова помощ на 3-годишния Никола от град Нови Искър. На детето му е поставена диагноза обструктивна хидроцефалия и туморна формация в IV -ти вентрикул. Шaнсът Никола да пребори коварната болест е лечение в чужбина, което обаче е скъпоструващо и непосилно за семейството. Бащата на Никола е от Брезник, а майка му от Нови Искър.

Друга точка от дневния ред е молба от Дружеството на инвалидите за отпадане на наем, ремонт на помещението и поемане издръжка на режийни разходи. Целият дневен ред може да видите в текста по-долу:

ДНЕВЕН РЕД

1. Докладна записка относно приемане Програма за управление и разпореждане с общинска собственост на Община Брезник за 2017 г.

2. Докладна записка относно приемане на общински План за развитие на младежта в Община Брезник за 2017 г.

3. Докладна записка относно утвърждаване на оценки за продажба на придаваем имот с. Станьовци и сключване на договор за продажба.

4. Докладна записка относно замяна на недвижими имоти по реда на закона за общинската собственост.

5. Докладна записка относно утвърждаване на оценка за продажба на придаваем имот в с. Бегуновци и сключване на договор за продажба.

6. Докладна записка относно утвърждаване на еднократен размер на обезщетение за учредяване право на прокарване и сервитут на ел. кабел върху имоти, общинска собственост в землището на с. Режанци.

7. Докладна записка относно вземане на решение за отдаване под наем на пасища, мери и ливади на собственици или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостапански животни, съгласно чл. 37 ал. 1 от ЗСПЗЗ.

8. Докладна записка относно предоставяне на земеделска земя от ОПФ в землището на с. Гоз, с цел възстановяването и на наследниците на Петко Стоичков Милушев.

9. Докладна записка относно предоставяне на земеделска земя от ОПФ в землището на с. Велковци , с цел възстановяването и на наследниците на Евтим Станимиров Аначков.

10. Докладна записка относно предоставяне на земеделска земя от ОПФ в землището на с. Видрица, с цел възстановяването и на наследниците на Борис Василев Тонев.

11. Докладна записка относно предоставяне на земеделска земя от ОПФ в землището на с. Видрица, с цел възстановяването и на наследниците на Спас Петров Мицев.

12. Докладна записка относно писмо то Областният Управител за провеждане на редовно Общо събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ВиК“ ООД- Перник.

13. Докладна записка относно отпускане на еднократна финансова помощ на Никола Иванов Иванов.

14. Докладна записка от Дружеството на инвалидите, с молба за отпадане на наем, ремонт на помещението и поемане издръжка на режийни разходи.

15. Отчет – анализ за дейността на РУ- Брезник, през периода 01.01.2016 г. до 31.12.2016 г.

16. Други

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...