Общинският съвет на Трън прие книжата за провеждане на референдума за златодобив – ВИДЕО

Общинските съветници на Трън приеха утвърждаване на образците на книжата за провеждане на местен референдум в общината във връзка със златодобива. Това се случи на провелото се днес заседание на трънските парламентаристи, предаде репортер на Zapadno.com.

Референдумът в Трън ще се проведе на 26 март заедно с предсрочните парламентарни избори. Решението за провеждането на общественото допитване беше взето на предишната сесия на Общински съвет-Трън.

В началото на заседанието председателят на общинския съвет д-р Веселина Шишкова внесе две допълнителни точки в дневния ред. Една беше за утвърждаване на образците на книжата за произвеждане на местен референдум на 26 март, 2017 година, а другата беше провеждане на редовно заседание на общо събрание на местния клон на ВиК.

Сред точките всичките общо 19 точки в дневния ред присъстваха: промяна в общата численост на общинска администрация в Трън, актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти, които са общинска собственост и предоставяне под наем на общински терен в Трън за озеленяване, спорт и търговска дейност.

Общинските съветници гласуваха “за” актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти, които са общинска собственост и оставиха непроменена числеността на общинската администрация, която е 30 човека, но беше пренасочен един от служителите в друг отдел. За предоставяне под наем на общинския терен в Трън, мнозинството съветници възразиха и гласуваха “против”.

По време на гласуването за утвърждаване на образците на книжата за провеждане на местен референдум част от общинските съветници казаха, че през последните дни решението им за референдум е обжалвано. “Опитаха да бутнат решението.”, каза общинският съветник Олег Тодоров.

Председателят на общинския съвет д-р Веселина Шишкова каза, че не знае от кого са жалбите и не са предоставени на местните парламентаристи. Един от общинските съветници се включи, че една от жалбите е от бившия областен на Перник д-р Александър Александров.

По време на точката за питания, представителят на фирмаутвърждаване на образците на книжата за провеждане на местен референдум “Евромакс Сървисиз” в Трън Дафина Димитрова каза на присъстващите в залата общинските съветници, представители на общината, кметове и кметски наместници на села, че едната жалба е от Българска минно-геоложка камара, а другата от фирмата, която има инвестиционно предложение за добив на подземни богатства.

“Държа да подчертая, че ние не обжалваме провеждането на референдума, а обжалваме формулировката на въпроса.”, каза Дафина Димитрова. Вчера управителят на фирма “Еромакс Сървисиз” Ваня Денева излезе с позиция по темата с подадената от фирмата жалба. Пълният текст може да видите като прочетете: Управителят на фирма “Евромакс сървисиз”: Обжалваме не референдума в Трън, а въпроса за него

Остри спорове между общински съветници избухнаха в залата във връзка със снегопочистването. Тези и други факти от днешното заседание може да видите във видеата, които Zapadno.com засне:

Виж също...

1 Response

 1. трънчанин каза:

  Стаке, г-н Николов,
  За измамата с имоти на умрели хора ти се размина. За прегазеното дете ти се размина….И ти реши, че си Господ. Не си !
  Защо не направи референдум кога изсекохте гората ? Защо не посадихте поне едно дърво? Зад Вас само голи чукари останаха.
  Заплашваха хората да не започват работа в информационния център-по твоя поръчка. Крадохте, не се наядохте.
  Та и Рачков наркомана от телевизията извикахте.
  Кмете,
  Що не направиш референдум трънчани да не се топлят на дърва? С твоите цигани от глад не ни уморихте, барем от студ .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...