Солидарност: Общинските съветници на Брезник отпуснаха 1000 лева помощ за 3-годишния Никола от Нови Искър – ВИДЕО

Общинският съвет на Брезник гласува еднократна финансова помощ в размер на 1000 лева за 3-годишния Никола от град Нови Искър. Това се случи на провелото се днес заседание на брезнишките парламентаристи, предаде репортер на Zapadno.com.

Дневният ред на сесията беше съставен от 15 точки. Няколко минути след началото на заседанието общинският съветник от БСП Иван Тинков прекъсна председателят на Общинския съвет Виолета Младенова и отправи предложение от място. Предложението беше свързани с дневния ред, който вече гласуван.

“Имам предложение по дневния ред.”, каза Иван Тинков, а председателят Виолета Младенова отвърна: “Ама той дневният ред вече е гласуван. Какво предложение имате?…”.

Общинският съветник каза, че с колегите му Ваньо Добринов и Иван Ставрев коментирали предложението точката за отчета-анализ на за дейността на РУ “Полиция” – Брезник да бъде прегласувана и да се изтегли на точка втора в дневния ред. Доводите на общинските съветници от БСП бяха да не се губи времето на присъстващите в залата представители на местното полицейско управление. Предложението беше прието от председателя и прегласувано от общинските съветници.

13 точка от дневния ред беше за отпускане на еднократна финансова помощ на Никола Иванов Иванов. Предложената сума от председателя Виолета Младенова беше за 1000 лева. Съветниците единодушно гласуваха “за” отпускането на сумата в помощ на 3-годишния Никола. Предстои кметът на Община Брезник Васил Узунов да извърши необходимата процедура по отпускането на средствата.

Общинските съветници приеха плана за развитие на младежта в Община Брезник за 2017 година. По време на гласуването Виолета Младенова се обърна към общинския съветник Иван Ставрев: “Господин Ставрев гласувате ли? Групата на БСП не спира да си приказва. В процедура на гласуване сме.” Последваха реплики от Ваньо Добринов към председателят на общинския съвет. Интересна подробност е, че Ваньо Добринов е общинският съветник, който най-много забелязва присъствието на обектива и репортера на Zapadno.com на заседанията на общинския съвет. Дали му харесва или не медия да отразява заседанията и неговите гласувания – можем само да гадаем.

Към края на заседанието общинският съветник Иван Ставрев взе думата относно докладна относно молба на жителите на село Сопица за отпускане на средства от Община Брезник за откриване на партида на черквата “Свети Георги” в селото.

На сесията беше приета и програмата за управление и разпореждане с общинска собственост на Община Брезник за 2017 година. Целия дневен ред може да видите като прочетете: Започна сесията на общинския съвет в Брезник, местните парламентаристи ще решават дали да отпуснат пари за 3-годишния Никола

Вижте как се проведе второто за 2017 година заседание на Общински съвет-Брезник във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...