Ученици от Детското полицейско управление на Трън: Научихме, че трябва да работим в екип и да не се разделяме – ВИДЕО

Ученици от Детското полицейско управление на Трън вчера бяха наградени на областния конкурс за рисунка в Областна дирекция на МВР-Перник. По време на съвместната им работа в управлението децата са научили, че трябва да работят в екип, предаде репортер на Zapadno.com.

Лазар Стойков от трънското училище „Гео Милев“ спечели второ място в конкурса. Наградата на трънския ученик и начинаещ полицай беше връчена от зам. директора на ОДМВР-Перник комисар Веселин Георгиев. Съученичка на Лазар взе наградата, тъй като той отсъстваше.

“Трябва да работим в екип и да не се разделяме.”, каза един от младите полицаи на Трън.

Една от рисунките на децата изобразява проверка на шофьор от полицай. Децата са единодушни, че когато пораснат ще работят в системата на МВР. Едно от тях дори има амбицията да работи като граничен полицай, за да проверява бежанците.

Интересен момент от цялата церемония беше внасянето на знамето на Детско полицейско управление – Трън. Идеята за изработката му е изцяло на полицейското управление. Очаквайте отделна статия за знамето.

“Полицейско управление Трън има традиция в тази област. Преди години направихме Детска полицейска академия в града. Различното сега е, че ние не искаме да научим децата само да обичат полицейската професия. Ние искаме да ги обучим да са добри хора, да могат да живеят в обществото, да спазват закона и сами след това вече като им дадем знания те да изберат своята професия.”, каза ръководителят на Детско полицейско управление – Трън.

Вижте какво казаха още младите полицаи на Трън и ръководителят им във видеото на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...