Общинският съветник Олег Тодоров: Водата от чешмите в Трън е кафява, жена ми слага марля, в която се събират боклуци

Качеството на питейната вода в Трън е влошено през последните месеци и тя не е годна за пиене. Това каза общинският съветник Олег Тодоров на провелото се вчера заседание на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Въпросът от местния парламентарист беше повдигнат на точка в дневния ред, която се отнасяше за  провеждане на редовно заседание на общо събрание на местния клон на ВиК.

“Как представителят на Община Трън във ВиК се грижи за здравето на трънчани и контрола на питейната вода, защото от известно време питейната вода в чешмите си ни тече кафява? Включително и вчера. Поне аз не съм видял и получил сметка, че еди кой си няма да си плаща, защото водата беше кафява. Плащаме си като за питейна вода… Имаше един период, в който след размразяване на януарските студове две седмици водата буквално си течеше кафява.”, изригна Олег Тодоров на заседанието.

Председателят на Общински съвет-Трън д-р Веселина Шишкова отговори, че освен от ВиК, непрекъснато се взимат проби на РЗИ-Перник.

Общинският съветник не беше доволен от отговора и продължи с въпросите си към председателя и зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

“Жена ми понеже е маниачка на тема “Чистота”, държиме постоянно марля на чешмата. От известно време я махаме – марлята е пълна с какви ли не боклуци, само където риби не плуват вътре.”, каза още Олег Тодоров.

Общинският съветник Кирил Марков се включи по темата като припомни:

“Може ли нещо във връзка с водата да ви информирам кой знае, кой не знае. През 1918 година в Америка е забранено със закон етернитовите тръби за водоснабдяване. Поради простата причина, че има азбест в етернита и така нататък. Няма ли начин след време да задействаме някоя процедура с евро програми за претришане на цялата тая инсталация?”, каза Кирил Марков.

За този казус е правен проект, който все още “отлежава”. Пречката да не се реализира е, че Община Трън не може да кандидатства, тъй като няма такава опция заради недостатъчния брой жители в общината.

“Да кандидатствано е с него, но за момента не можеме да кандидатстваме, защото населението ни е много малко.”, каза зам. кметът Цветислава Цветкова.

В залата се чуха закачливи приказки да се работи в посока увеличаване на населението на трънско, за да може да се кандидатства по проекти. Вижте още фрагменти и цялата сесия на общинския съвет като прочетете: Общинският съвет на Трън прие книжата за провеждане на референдума за златодобив – ВИДЕО

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...