Политическа кавга! Общински съветници се скараха заради почистването на град Трън през зимния сезон – ВИДЕО

Общинските съветници Николай Манчев и Олег Тодоров се скараха на провелото се вчера заседание на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Преди кавгата общинският съветник Олег Тодоров засегна темата с почистването на тротоари и улици в Трън през зимния сезон. Той попита зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова какво изискване има администрацията относно опесъчаването на пътищата през зимата.

“За първи път откакто мога да разбирам и да осъзнавам снегопочистването и поддържането на пътната настилка зимата, не само в Трън виждам опесъчаването да става с едра фракция. Това е фракция, която е предназначена за насип на пътища, а ние с такава фракция опесъчаваме пътищата.”, каза общинският съветник.

Въпросът беше записан от зам. кметът Цветислава Цветкова и вероятно ще бъде отговорено на Олег Тодоров в писмен вид.

Освен опесъчаването на пътищата през зимата, общинският съветник засегна тема с непочистени през зимата тротоари. Той обвини общински служители, които извършват общи дейности една, от които е почистване.

“Трябваше общината да викне фирма. Фирмата да изчисти тротоарите за две дена, а докато машината на фирмата чистеше тия 20 човека кривеха с ръце лопатите.”, ядоса се Тодоров.

Зам. кметът отговори, че в Община Трън не са назначени 20 човека за обща работа, а 6. Вижте какво казаха още общинските съветници и зам. кметът по темата във видеото:

Общинският съветник не беше удовлетворен от отговора и продължи да дискутира темата с почистването през зимата.

Николай Манчев се включи в дискусията и каза, че през зимния сезон е имало неизчистени дворове и входове на къщи. “Общината и там ли трябва да чисти? Има забележки и към самите граждани. Не може от Трън до “Баринци” – там е улица и има през 10 метра входове.”, допълни общинският съветник Манчев.

В този момент Олег Тодоров се обърна към него и го попита защо той не си е чистил през зимата. Няколко пъти председателят на общинския съвет д-р Веселина Шишкова се опита да спре кавгата между общинските съветници. Спорът за снегопочистването в Трън вижте във видеото:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...