Политическа кавга! Общински съветници се скараха заради почистването на град Трън през зимния сезон – ВИДЕО

Общинските съветници Николай Манчев и Олег Тодоров се скараха на провелото се вчера заседание на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Преди кавгата общинският съветник Олег Тодоров засегна темата с почистването на тротоари и улици в Трън през зимния сезон. Той попита зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова какво изискване има администрацията относно опесъчаването на пътищата през зимата.

“За първи път откакто мога да разбирам и да осъзнавам снегопочистването и поддържането на пътната настилка зимата, не само в Трън виждам опесъчаването да става с едра фракция. Това е фракция, която е предназначена за насип на пътища, а ние с такава фракция опесъчаваме пътищата.”, каза общинският съветник.

Въпросът беше записан от зам. кметът Цветислава Цветкова и вероятно ще бъде отговорено на Олег Тодоров в писмен вид.

Освен опесъчаването на пътищата през зимата, общинският съветник засегна тема с непочистени през зимата тротоари. Той обвини общински служители, които извършват общи дейности една, от които е почистване.

“Трябваше общината да викне фирма. Фирмата да изчисти тротоарите за две дена, а докато машината на фирмата чистеше тия 20 човека кривеха с ръце лопатите.”, ядоса се Тодоров.

Зам. кметът отговори, че в Община Трън не са назначени 20 човека за обща работа, а 6. Вижте какво казаха още общинските съветници и зам. кметът по темата във видеото:

Общинският съветник не беше удовлетворен от отговора и продължи да дискутира темата с почистването през зимата.

Николай Манчев се включи в дискусията и каза, че през зимния сезон е имало неизчистени дворове и входове на къщи. “Общината и там ли трябва да чисти? Има забележки и към самите граждани. Не може от Трън до “Баринци” – там е улица и има през 10 метра входове.”, допълни общинският съветник Манчев.

В този момент Олег Тодоров се обърна към него и го попита защо той не си е чистил през зимата. Няколко пъти председателят на общинския съвет д-р Веселина Шишкова се опита да спре кавгата между общинските съветници. Спорът за снегопочистването в Трън вижте във видеото:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...