След среща при областния управител на Перник: Няма потенциално опасни язовири в региона, има накъде да се пълнят от обилни валежи

Създадена е необходимата организация за осигуряване на свободен обем в язовирите. Това стана ясно на проведеното заседание на Областния управител Васил Михайлов с членовете на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия, кметовете на общини в областта и собствениците на хидротехнически съоръжения.

Срещата бе свикана във връзка с очакваното пролетно пълноводие и създаване на организация за предприемане на необходимите превантивни действия за недопускане на щети и ограничаване на последиците от вредното въздействие на водите, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

От докладите на собствениците на хидротехническите съоръжения стана ясно, че язовирите разполагат с достатъчен свободен обем за приемане на „висока вълна”, която може да се получи при евентуални обилни валежи и снеготопене.

Кметовете на всички общини от област Перник и управителят на „Хидротехнически район” – Перник са предприели мерки за осигуряване на проводимостта на  критичните участъци на речните легла.
Представители на ОД на МВР-Перник и РД „ПБЗН” – Перник докладваха, че техните екипи са в готовност за реагиране при въвеждане на Плана за защита при бедствия в частта му „Наводнение”.

По време на дискусията бе засегната и темата с влошена цялост на пътната инфраструктура. Директорът на ОПУ, отбеляза, че отстраняването на нанесените щети  по републиканската пътна мрежа от ниските температури, падналите обилни снеговалежи и обработката на пътищата ще започне веднага след нормализиране на климатичните условия.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...