След среща при областния управител на Перник: Няма потенциално опасни язовири в региона, има накъде да се пълнят от обилни валежи

Създадена е необходимата организация за осигуряване на свободен обем в язовирите. Това стана ясно на проведеното заседание на Областния управител Васил Михайлов с членовете на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия, кметовете на общини в областта и собствениците на хидротехнически съоръжения.

Срещата бе свикана във връзка с очакваното пролетно пълноводие и създаване на организация за предприемане на необходимите превантивни действия за недопускане на щети и ограничаване на последиците от вредното въздействие на водите, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

От докладите на собствениците на хидротехническите съоръжения стана ясно, че язовирите разполагат с достатъчен свободен обем за приемане на „висока вълна”, която може да се получи при евентуални обилни валежи и снеготопене.

Кметовете на всички общини от област Перник и управителят на „Хидротехнически район” – Перник са предприели мерки за осигуряване на проводимостта на  критичните участъци на речните легла.
Представители на ОД на МВР-Перник и РД „ПБЗН” – Перник докладваха, че техните екипи са в готовност за реагиране при въвеждане на Плана за защита при бедствия в частта му „Наводнение”.

По време на дискусията бе засегната и темата с влошена цялост на пътната инфраструктура. Директорът на ОПУ, отбеляза, че отстраняването на нанесените щети  по републиканската пътна мрежа от ниските температури, падналите обилни снеговалежи и обработката на пътищата ще започне веднага след нормализиране на климатичните условия.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...