Кметът на Перник д-р Вяра Церовска на фестивала “Кукерландия”: Дръж се Ямбол! Идват групите на с. Банище, Батановци, Кралев дол…

Кметът на Община Перник д-р Вяра Церовска отиде в град Ямбол, за да гледа представянето на сурвакарски групи от областта, научи Zapadno.com.

През почивните дни в град Ямбол се проведе ХVІІІ-тия Международен маскараден фестивал „Кукерландия“. 17 групи от област Перник взеха участие в дефилетата – 5 от тях са от брезнишко. Сурвакарите на селата  Кошарево, Банище, Ноевци, Гигинци и Долна Секирна показаха на публиката в Ямбол красотата и традицията на „Сурова“.

Сред гостите на фестивала беше и кметът на Перник д-р Вяра Церовска. Тя е гледала дефилетата в събота, когато са преминали групите от брезнишките села Кошарево и Банище. Във Фейсбук градоначалникът показа снимки от фестивала и написа: Дръж се Ямбол! Идват групите на с. Банище, Батановци, Кралев дол….”. Под публикацията потребители добавиха, че освен споменатите групи, сурвакарите на Ноевци, Гигинци, Черна гора и Долна Секирна също са там.

Участие взеха и сурвакарските групи от радомирското село Друган, ковачевските села Лобош и Сирищник, земенското село Елов дол, пернишките села Черна гора, Селищен дол, Витановци, Кралев дол, Богданов дол,  групата от радомирския квартал „Върба“, групата от град Батановци и сурвакарската и кукерска група от град Земен.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...