Кметът на Перник д-р Вяра Церовска на фестивала “Кукерландия”: Дръж се Ямбол! Идват групите на с. Банище, Батановци, Кралев дол…

Кметът на Община Перник д-р Вяра Церовска отиде в град Ямбол, за да гледа представянето на сурвакарски групи от областта, научи Zapadno.com.

През почивните дни в град Ямбол се проведе ХVІІІ-тия Международен маскараден фестивал „Кукерландия“. 17 групи от област Перник взеха участие в дефилетата – 5 от тях са от брезнишко. Сурвакарите на селата  Кошарево, Банище, Ноевци, Гигинци и Долна Секирна показаха на публиката в Ямбол красотата и традицията на „Сурова“.

Сред гостите на фестивала беше и кметът на Перник д-р Вяра Церовска. Тя е гледала дефилетата в събота, когато са преминали групите от брезнишките села Кошарево и Банище. Във Фейсбук градоначалникът показа снимки от фестивала и написа: Дръж се Ямбол! Идват групите на с. Банище, Батановци, Кралев дол….”. Под публикацията потребители добавиха, че освен споменатите групи, сурвакарите на Ноевци, Гигинци, Черна гора и Долна Секирна също са там.

Участие взеха и сурвакарските групи от радомирското село Друган, ковачевските села Лобош и Сирищник, земенското село Елов дол, пернишките села Черна гора, Селищен дол, Витановци, Кралев дол, Богданов дол,  групата от радомирския квартал „Върба“, групата от град Батановци и сурвакарската и кукерска група от град Земен.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...