Двама служители на брезнишката полиция осъдиха директора на пернишкото МВР заради дисциплинарни наказания

Полицаи от Районно управление “Полиция” в Брезник осъдиха директора на ОДМВР-Перник заради наложени дисциплинарни наказания. Решенията на Административен съд-Перник са от 24 февруари, научи Zapadno.com.

Двамата служители от брезнишката полиция са наказани с дисциплинарни наказания – единият с порицание, а другият с писмено предупреждение. Двете заповеди на директора на ОДМВР-Перник са издадени на 21 октомври, 2016 година.

Брезнишките полицаи са описали в жалбата си, че при издаване на атакуваната заповед са допуснати съществени нарушения на административните правила, както и че същата е в противоречие с материално-правните разпоредби. Твърди, че дисциплинарното наказание е наложено за „неизпълнение на служебните задължения“, като не е установено по безспорен начин от текста на самата заповед по какъв начин са определени нарушенията, както и каква е корелативната връзка между задълженията по типова длъжностна характеристика и тези, касаещи конкретното дисциплинарно нарушение, пише още в решението на съда.

Решенията на административния съд в Перник са заповедите за наложените дисциплинарни наказания да бъдат отменени, а директора на пернишкото МВР да заплати разноските по настоящите производства, които са общо 1020 лева.

В края на месец януари, тази година други служители на брезнишкото Районно управление “Полиция” осъдиха Областна дирекция на МВР-Перник заради наложени им дисциплинарни наказания.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...