Двама служители на брезнишката полиция осъдиха директора на пернишкото МВР заради дисциплинарни наказания

Полицаи от Районно управление “Полиция” в Брезник осъдиха директора на ОДМВР-Перник заради наложени дисциплинарни наказания. Решенията на Административен съд-Перник са от 24 февруари, научи Zapadno.com.

Двамата служители от брезнишката полиция са наказани с дисциплинарни наказания – единият с порицание, а другият с писмено предупреждение. Двете заповеди на директора на ОДМВР-Перник са издадени на 21 октомври, 2016 година.

Брезнишките полицаи са описали в жалбата си, че при издаване на атакуваната заповед са допуснати съществени нарушения на административните правила, както и че същата е в противоречие с материално-правните разпоредби. Твърди, че дисциплинарното наказание е наложено за „неизпълнение на служебните задължения“, като не е установено по безспорен начин от текста на самата заповед по какъв начин са определени нарушенията, както и каква е корелативната връзка между задълженията по типова длъжностна характеристика и тези, касаещи конкретното дисциплинарно нарушение, пише още в решението на съда.

Решенията на административния съд в Перник са заповедите за наложените дисциплинарни наказания да бъдат отменени, а директора на пернишкото МВР да заплати разноските по настоящите производства, които са общо 1020 лева.

В края на месец януари, тази година други служители на брезнишкото Районно управление “Полиция” осъдиха Областна дирекция на МВР-Перник заради наложени им дисциплинарни наказания.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...