Иницитивата “Мост към добрината” учи децата в детска градина “Брезица” в Брезник на ценности и добродетели

Инициатива на детска градина “Брезица” в Брезник учи децата на положителни добродетели. “Мост към добрината” се провежда в детско заведение през последните 6 години, предаде репортер на Zapadno.com.

Инициативата е извън всички други събития свързани с програми и е като допълнителен елемент във възпитанието на децата.

“Целта и е да формира ценности, качества и добродетели, които всички сме наясно колко липсват в нашето общество. Много усилено се работи по това. Имаме си понеделник – Ден на целувката, вторник – Ден на прегръдката и други подобни мероприятия. Отбелязваме всички международни дни, които се честват.”, каза директорът на детската градина Емилия Алексова.

Идеята за инициативата “Мост към добрината” е на колектива на детската градина по предложение на Емилия Алексова. “Преди 5-6 години една от моите учителки – Лилия Михайлова проведе един урок по добрината и оттам ми хрумна, че в детската градина не е лошо да работим целенасочено за формиране на ценности, качества и добродетели.”, добави директорът на “Брезица”.

Мнението на Емилия Алексова е, че освен институциите и обществото също трябва да подпомага формиране на добродетели. “Тогава, когато работя по тази тема за “Мост към добрината” каня не само училището и детските градини, но и всички останали институции. Мисля, че това трябва да е дело на цялото общество, не само на училища и детски градини. Всички трябва да се включат в това да сме добър пример на децата и да ги учим на почтенност, на взаимопощ и уважение.”, каза още тя.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...