Иницитивата “Мост към добрината” учи децата в детска градина “Брезица” в Брезник на ценности и добродетели

Инициатива на детска градина “Брезица” в Брезник учи децата на положителни добродетели. “Мост към добрината” се провежда в детско заведение през последните 6 години, предаде репортер на Zapadno.com.

Инициативата е извън всички други събития свързани с програми и е като допълнителен елемент във възпитанието на децата.

“Целта и е да формира ценности, качества и добродетели, които всички сме наясно колко липсват в нашето общество. Много усилено се работи по това. Имаме си понеделник – Ден на целувката, вторник – Ден на прегръдката и други подобни мероприятия. Отбелязваме всички международни дни, които се честват.”, каза директорът на детската градина Емилия Алексова.

Идеята за инициативата “Мост към добрината” е на колектива на детската градина по предложение на Емилия Алексова. “Преди 5-6 години една от моите учителки – Лилия Михайлова проведе един урок по добрината и оттам ми хрумна, че в детската градина не е лошо да работим целенасочено за формиране на ценности, качества и добродетели.”, добави директорът на “Брезица”.

Мнението на Емилия Алексова е, че освен институциите и обществото също трябва да подпомага формиране на добродетели. “Тогава, когато работя по тази тема за “Мост към добрината” каня не само училището и детските градини, но и всички останали институции. Мисля, че това трябва да е дело на цялото общество, не само на училища и детски градини. Всички трябва да се включат в това да сме добър пример на децата и да ги учим на почтенност, на взаимопощ и уважение.”, каза още тя.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...