Общинският съвет на Трън отхвърли отдаването под наем на терен за търговски дейности в квартал “Мурговица”

Общинските съветници на Трън не отдадоха под наем терен с площ 15 квадратни метра в квартал “Мурговица” за търговска дейност. Това решение беше взето на провелото се в края на миналата седмица заседание на общинския съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

Решението беше записано по точка 8 в дневния ред. То беше за предоставяне под наем на терен с площ от 15 кв. м., находящ се в УПИ I – за озеленяване, спорт и търговска дейност, квартал 92 по рег. план на град Трън за поставяне на преместваем обект за търговски дейности.

С 4 гласа против Комисията по устройство на територията към Общински съвет-Трън не прие предложението за отдаване под наем на терена в квартал “Мурговица”. Общинските съветници също бяха против предложението. Месните парламентаристи изразиха тезата, че застрояването в квартала не може да се контролира от администрацията.

“Един път обсъждахме този казус, мотивите са същите.”, каза общинският съветник Десислав Банков.

Общинският съветник доктор Павлина Костова каза: “В “Мурговица” е нещо страшно – сергия до сергия.”

“Проблемът е и друг. Ние сме го обсъждали на предишни… Освен мръсотията, сега трикът е – миналият път искането беше 30 квадрата, сега е 15. Поради невъзможност общината да осъществява контрол на застрояването – ние му даваме 15, след два месеца е 115, 215, 315 и расте докато не стане манастир.”, каза общинският съветник Олег Тодоров.

“Няма ли институция, която да ги контролира? Например Регионалната здравна инспекция. Те като ги видят и ги няма.”, допълни доктор Павлина Костова.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...