Общинският съвет на Трън отхвърли отдаването под наем на терен за търговски дейности в квартал “Мурговица”

Общинските съветници на Трън не отдадоха под наем терен с площ 15 квадратни метра в квартал “Мурговица” за търговска дейност. Това решение беше взето на провелото се в края на миналата седмица заседание на общинския съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

Решението беше записано по точка 8 в дневния ред. То беше за предоставяне под наем на терен с площ от 15 кв. м., находящ се в УПИ I – за озеленяване, спорт и търговска дейност, квартал 92 по рег. план на град Трън за поставяне на преместваем обект за търговски дейности.

С 4 гласа против Комисията по устройство на територията към Общински съвет-Трън не прие предложението за отдаване под наем на терена в квартал “Мурговица”. Общинските съветници също бяха против предложението. Месните парламентаристи изразиха тезата, че застрояването в квартала не може да се контролира от администрацията.

“Един път обсъждахме този казус, мотивите са същите.”, каза общинският съветник Десислав Банков.

Общинският съветник доктор Павлина Костова каза: “В “Мурговица” е нещо страшно – сергия до сергия.”

“Проблемът е и друг. Ние сме го обсъждали на предишни… Освен мръсотията, сега трикът е – миналият път искането беше 30 квадрата, сега е 15. Поради невъзможност общината да осъществява контрол на застрояването – ние му даваме 15, след два месеца е 115, 215, 315 и расте докато не стане манастир.”, каза общинският съветник Олег Тодоров.

“Няма ли институция, която да ги контролира? Например Регионалната здравна инспекция. Те като ги видят и ги няма.”, допълни доктор Павлина Костова.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...