Ръководителят на сурвакарската група на село Гигинци: Организацията на фестивала “Кукерландия” в Ямбол беше перфектна

Организацията на 18-тото издание на международния фестивал “Кукерландия” е била перфектна. Това каза ръководителят на сурвакарската група на брезнишкото село Гигинци, която взе участие в събитието, предаде репортер на Zapadno.com.

Сурвакарите от село Гигинци за втори път участваха във фестивала “Кукерландия”, който се проведе през почивните дни. Групата премина през дефилетата в неделя със 70 участника.

“Всичко беше перфектно. Навсякъде, където спирахме по пътя до там се извиваха хора под съпровода на гайди. Минахме на две сцени и мисля, че добре се представихме. Хареса ми фестивалът. Предният път беше доста постна организацията, а сега беше перфектно – имаше подсигурена храна, вино, локуми и подаръци. Бяха се постарали хората, организацията им беше перфектна и нямаше забавяне. Чудесно беше и хубаво време хванахме.”, сподели ръководителят на сурвакарската група на село Гигинци Петър Божков.

Групата потегли за фестивала в съботното утро с автобус и лични автомобили. Участниците са пренощували в хижа “Люляк”, която е разположена в Източна Стара планина. Хората били доволни от нощувката си в хижата.

Сурвакарите на Гигинци са видяли кметът на Перник д-р Вяра Церовска, която също беше гост на фестивала. Градоначалникът на Перник беше на фестивала специално, за да види групите от областта. Д-р Церовска написа във Фейсбук: “Дръж се Ямбол! Идват групите на с. Банище, Батановци, Кралев дол….“ и качи няколко снимки от дефилетата.

Снимка: Кукерландия – Ямбол

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...