Ръководителят на сурвакарската група на село Гигинци: Организацията на фестивала “Кукерландия” в Ямбол беше перфектна

Организацията на 18-тото издание на международния фестивал “Кукерландия” е била перфектна. Това каза ръководителят на сурвакарската група на брезнишкото село Гигинци, която взе участие в събитието, предаде репортер на Zapadno.com.

Сурвакарите от село Гигинци за втори път участваха във фестивала “Кукерландия”, който се проведе през почивните дни. Групата премина през дефилетата в неделя със 70 участника.

“Всичко беше перфектно. Навсякъде, където спирахме по пътя до там се извиваха хора под съпровода на гайди. Минахме на две сцени и мисля, че добре се представихме. Хареса ми фестивалът. Предният път беше доста постна организацията, а сега беше перфектно – имаше подсигурена храна, вино, локуми и подаръци. Бяха се постарали хората, организацията им беше перфектна и нямаше забавяне. Чудесно беше и хубаво време хванахме.”, сподели ръководителят на сурвакарската група на село Гигинци Петър Божков.

Групата потегли за фестивала в съботното утро с автобус и лични автомобили. Участниците са пренощували в хижа “Люляк”, която е разположена в Източна Стара планина. Хората били доволни от нощувката си в хижата.

Сурвакарите на Гигинци са видяли кметът на Перник д-р Вяра Церовска, която също беше гост на фестивала. Градоначалникът на Перник беше на фестивала специално, за да види групите от областта. Д-р Церовска написа във Фейсбук: “Дръж се Ямбол! Идват групите на с. Банище, Батановци, Кралев дол….“ и качи няколко снимки от дефилетата.

Снимка: Кукерландия – Ямбол

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...