Дружелюбни баби продават мартенски охлюви, мартеници-цветя и ръчно изработени Пижo и Пенда в центъра на Брезник – СНИМКИ

Продавачките на мартеници в Брезник предлагат различни видове мартеници по повод Баба Марта, предаде репортер на Zapadno.com.

Двете дами продават мартеници на ъгъла на улиците “Андрей Михайлов” и “Чорни”. От 10 години ежегодно в края на месец февруари бабите слагат щандове с ръчно изработени и фабрични мартеници. Те са единствените улични продавачи в града на усуканите шарени конци.

“Напоследък младото поколение търси мартениците за ръка. На мен ми се струва, че това е чалга в живота ни вече. За мен традиционната мартеница е с Пижo и Пенда.”, сподели едната продавачка, която е от село Слаковци. Тя прави мартеници от 20 години, а от 10 ги продава в Брезник.

“До вчера продажбата беше никак, но днес е малко по-добре. Предполагам, че и утре ще е така.”, каза още слаковчанката.

Другата продавачка е от Брезник. Тя също констатира, че продажбата на мартеници тази година е по-слаба в сравнение с минали години.

“Повече се купуват гривните, но всеки с вкуса си.”, каза продавачката. На щанда на брезничанката могат да бъдат видяни мартенски сувенири като мартеници-охлюви и мартеници-цветя. Сувенирите са направени от дъщерята на продавачката.

Пожеланието на двете дружелюбни баби към брезничани за Баба Марта е да имат много здраве и късмет.

Разгледайте мартениците, които се продават в Брезник от единствените улични търговци в града.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...