Дружелюбни баби продават мартенски охлюви, мартеници-цветя и ръчно изработени Пижo и Пенда в центъра на Брезник – СНИМКИ

Продавачките на мартеници в Брезник предлагат различни видове мартеници по повод Баба Марта, предаде репортер на Zapadno.com.

Двете дами продават мартеници на ъгъла на улиците “Андрей Михайлов” и “Чорни”. От 10 години ежегодно в края на месец февруари бабите слагат щандове с ръчно изработени и фабрични мартеници. Те са единствените улични продавачи в града на усуканите шарени конци.

“Напоследък младото поколение търси мартениците за ръка. На мен ми се струва, че това е чалга в живота ни вече. За мен традиционната мартеница е с Пижo и Пенда.”, сподели едната продавачка, която е от село Слаковци. Тя прави мартеници от 20 години, а от 10 ги продава в Брезник.

“До вчера продажбата беше никак, но днес е малко по-добре. Предполагам, че и утре ще е така.”, каза още слаковчанката.

Другата продавачка е от Брезник. Тя също констатира, че продажбата на мартеници тази година е по-слаба в сравнение с минали години.

“Повече се купуват гривните, но всеки с вкуса си.”, каза продавачката. На щанда на брезничанката могат да бъдат видяни мартенски сувенири като мартеници-охлюви и мартеници-цветя. Сувенирите са направени от дъщерята на продавачката.

Пожеланието на двете дружелюбни баби към брезничани за Баба Марта е да имат много здраве и късмет.

Разгледайте мартениците, които се продават в Брезник от единствените улични търговци в града.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...