Общински съветник: Целият културен дом тече! Направиха му некачествен ремонт, от който цял Трън пати

Ремонтът на сградата на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в Трън е извършен некачествено. Това каза общинският съветник Десислав Банков на провелото се през изминалата седмица заседание на Общински съвет-Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Общинският съветник постави въпроса пред общината: “Имам питане относно културния дом. Ремонтът… Стотици хиляди се дадоха там за ремонт, според моя информация. Целият културен дом тече! Абсолютно целия културен дом. Невероятно некачествен ремонт. Целият град пати, защото там има трафопост, който дава на късо и три дена през 5 минути спираше токът заради това нещо. Фирмата, която е извършила ремонта – колко време и е гаранцията? Ако е минала гаранцията какво правиме?”, попита Десислав Банков.

Съветникът засегна въпрос за състоянието на спортната зала в Трън. “Три ремонта се правиха на залата и то в трите участваха покривът. Тя също тече цялата. Като тече отгоре отива дюшемето, което също беше ремонтирано по последните проекти, които бяха.”, каза Банков.

“Залата по проект не е ремонтирана, а с капиталови разходи. Към момента гласувахте изработване на цялостен проект, за да може да се обхване и покрив, и саниране, и така нататък.”, отговори зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

По темата за състоянието на спортната зала в града се включи и общинският съветник Олег Тодоров. “Специално за капиталовите разходи като гласуваме и ги приемаме си държа да има количествена стойност и сметки. Един от основните мотиви е залата, защото нея няколко пъти я гласуваме за ремонти, няколко гласуваме само една суха цифра. Три пъти ремонтираме покрив – не може да изкара 2 години, покривът протича. Явно някой, който прави ремонтите да си прави сметка, че покривът подкопава абсолютно всичко на залата – дюшемета, стени, мазилки и така нататък.”, каза Тодоров. Той поиска от общината да му се отговори през последните 15 години, когато са били правени 3-4 ремонта на залата кои фирми са ги извършвали.

Преди няколко седмици Zapadno.com публикува материал със снимки и видео по темата за състоянието на спортната зала в Трън. Припомнете си: Спортната зала на Трън, в която са играели величията Пламен Константинов и Радостин Стойчев има нужда от основен ремонт – ВИДЕО + СНИМКИ Залата е собственост на държавата, но е предоставена за стопанисване от Община Трън. В началото на миналата седмица Zapadno.com направи запитване за бъдещето на спортната зала към Министерство на младежта и спорта. Към момента все още не е получен отговор от институцията, която е собственик на залата и други спортни имоти в страната.

“Ама къде са тия 4 ремонта? Един ремонт е правен.”, каза общинският съветник Николай Манчев.

“Явно некой не може да брои.”, отвърна Олег Тодоров на изказването на колегата му Николай Манчев.

Въпросите на общинските съветници бяха записани от зам. кметът Цветислава Цветкова. Най-активни в дискусиите на заседанието миналата седмица бяха съветниците Десислав Банков, Олег Тодоров и Николай Манчев.

Виж също...

1 Response

 1. Mihail каза:

  Здравей г-н Велев,
  Асене, известно време наблюдавам напъните ти като еколог и си задавам следния въпрос:
  1. От кога завършилия търговски техникум IT “специалист” придоби знания и опит в опазване на околната среда?
  2. Помниш ли посещението си в 6-то РПУ София ?
  Ако си забравил , аз ще те подсетя. Като IT специалист си подържал компютрите на НЦСУ и НЦСП. Помниш ли г-жа Боюклийска? Било е преди време. Тогава увреждайки един сървър и обсебвайки “Хард диск” с цялата фирмена документация си направил опит да ги изнудваш. Опитът ти за изнудване приключва в 6-то РПУ. Освободен си защото тя си оттегля показанията, а и един полицай споменал, че е имал работен контакт с теб… Та да те питам :
  – Ти сътрудник ли си на службите? Арно е све да знаеш, но не требе све да праиш !
  Знам ! Не си. Много си глупав и алчен. Помниш ли защо те подгони НАП? Ако си забравил ще ти кажа. С твои фирми източвахте пари чрез реклама пак от горните две фирми. Помниш ли кой плати за теб в НАП? Но, това е история.
  Ако си се променил и си станал добър човек, какво правиш с криминалните ора на град Трън ? Дека е “Мусагеница”, дека е Трън?
  Не си се променил Асене !
  Твойте приятели и съмишленици еколози – Десислав Банков, Харалампи Харалампиев и други хубосници са добре известни на МВР. Нали така казвате Вие ченгетата. Харалампи е хубаво момче, мъжко момче с един куп криминални регистрации, ама стана общински съветник и еколог. Ти да видиш…В България криминалните елементи станаха общински съветници ! За това западат общините.
  Банков освен , че изнесе преди време един куп роми за скандинавска страна, като евтина работна ръка не е допринесъл с нищо за това общество. За Румяна и за другите еколози не ми се говори…Не знам само кой ви даде пари да платите на “Господари на ефира”, ама и това ще разбера.
  Свикнахте да живеете от дарения за измислени каузи. През живота си едно работно място не открихте, нито на дете хляб дадохте. Вие ли Асене решавате хората в една община да имат ли работа или не ? Ще дойде ден и ще платите цената, вярвай ми !
  И като за последно…Много го харесвам този Патрик бе ! Голям българин нищо, че е холандец. Та преди години Асене, било е през 90-те, твоя приятел Патрик Смитьойс е изпратен от ръководството на завод “8-ми март”- София в гр. Ямбол да помогне за оцеляването на местната фабрика “Тунджа”. Холандец, европеец, значи можещ човек. Посрещнали го хората с хляб, но за малко да го изпратят с камъни. Патрик набързо продал оборудването на фабрика “Тунджа”, тоест досъсипал я. Изпълнителният директор по това време Иван Петков – един почтен човек, получил инфаркт и починал, а Патрик и до днес си е жив и здрав. Задавам си само въпроса, като си ляга нощем и прегръща жена си и децата си дали си спомня за Иван Петков?
  Но няма да ме разбереш ! Нито ти, нито той. Колкото и пари да смъкнете от “Асарел” все няма да ви стигат.
  Ние трънчани имаме една поговорка, подарявам ти я ! – ” Давали на циганина царство, а он питувал : А леб ? ”
  гр. Перник
  20.03.2017г Мишо Каменаров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...