Офицери и сержанти от резерва и запаса ще издигнат знамето на България на общоградското тържество за 3 март в Брезник

С общоградско тържество на 3 март в Брезник ще се отбележи националния празник на България, предаде репортер на Zapadno.com.

Честването ще започне в 11 часа, когато представители на Съюзът на офицерите и сержантите от резерва и запаса ще издигнат знамето на България на площад “Девети септември” в Брезник. В програмата ще вземат участие ученици от СУ “Васил Левски”-Брезник, ОУ “Христо Смирненски”-село Ноевци, детска градина “Брезица”-Брезник и Общинския исторически музей. Съорганизатор на събитието е народно читалище “Просвещение-1870”.

Празнично шествие на ученици, учители и граждани ще премине през центъра на града преди началото на програмата. То ще тръгне в 10:30 часа от брезнишката гимназия към площад “Девети септември”. На първа линия ще се носи хоризонтално знаме на България, а в края на шествието – знаменосците на СУ “Васил Левски” ще носят знамето на училището и българския трибагреник.

Вчера участници в празничната програма проведоха репетиция в брезнишкото читалище. Те ще изнесат рецитали и песни за националния празник.

Сцената на празничната програма ще е пред народно читалище “Просвещение-1870”.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...