Офицери и сержанти от резерва и запаса ще издигнат знамето на България на общоградското тържество за 3 март в Брезник

С общоградско тържество на 3 март в Брезник ще се отбележи националния празник на България, предаде репортер на Zapadno.com.

Честването ще започне в 11 часа, когато представители на Съюзът на офицерите и сержантите от резерва и запаса ще издигнат знамето на България на площад “Девети септември” в Брезник. В програмата ще вземат участие ученици от СУ “Васил Левски”-Брезник, ОУ “Христо Смирненски”-село Ноевци, детска градина “Брезица”-Брезник и Общинския исторически музей. Съорганизатор на събитието е народно читалище “Просвещение-1870”.

Празнично шествие на ученици, учители и граждани ще премине през центъра на града преди началото на програмата. То ще тръгне в 10:30 часа от брезнишката гимназия към площад “Девети септември”. На първа линия ще се носи хоризонтално знаме на България, а в края на шествието – знаменосците на СУ “Васил Левски” ще носят знамето на училището и българския трибагреник.

Вчера участници в празничната програма проведоха репетиция в брезнишкото читалище. Те ще изнесат рецитали и песни за националния празник.

Сцената на празничната програма ще е пред народно читалище “Просвещение-1870”.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...