Центърът за обществена подкрепа в Трън ще изложи ръчно изработени магнитчета-мартеници на изложбата-базар “Мартеници за здраве”

Ежегодно в Трън се организира изложба-базар на мартеници. Събитието е под надслов “Мартеници за здраве”, предаде репортер на Zapadno.com.

Свои мартеници ще покажат от средно училище “Гео Милев”, ЦОП-Трън, ЦСРИ-Трън, фондация “Пинк” и детска градина “Ален Мак”. В 11 часа пред читалището на площад “Владо Тричков” ще бъде открит базарът. В Центъра за обществена подкрепа тече усилена подготовка за предстоящия базар. Всеки, който закупи 3 броя мартеници от щанда на ЦОП ще получи подарък.

“Ние се включваме с интерес, децата нямат търпение да излязат на базара и да покажат своите творения. Тази година сме избягали малко от традиционните Пижо и Пенда, но пък предлагаме интересни варианти. За първи път ще предоставим за закупуване магнитчета – мартенички с интересни форми, които освен, че са чудесен подарък, ще красят целогодишно дома на притежателите си. Направили сме много гривни с мъниста – топчета, тъй като миналата година именно те предизвикаха интерес и бързо се свършиха. Не са малко и тези, които са ръчно плетени с конци, въпреки че по нищо не се различават от машинната изработка.”, казаха за Zapadno.com от Центъра за обществена подкрепа в Трън.

Преди време обвинили ЦОП-Трън в това, че купували мартениците и ги препродавали. Твърдението не било вярно и както всяка година и тази мартениците собственоръчно се опаковат в картончета преди да отидат на базара, потвърдиха от центъра.

“Всичко е направено с много старание и любов от дечицата и нас, разбира се.”, допълниха още от ЦОП-Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...