Центърът за обществена подкрепа в Трън ще изложи ръчно изработени магнитчета-мартеници на изложбата-базар “Мартеници за здраве”

Ежегодно в Трън се организира изложба-базар на мартеници. Събитието е под надслов “Мартеници за здраве”, предаде репортер на Zapadno.com.

Свои мартеници ще покажат от средно училище “Гео Милев”, ЦОП-Трън, ЦСРИ-Трън, фондация “Пинк” и детска градина “Ален Мак”. В 11 часа пред читалището на площад “Владо Тричков” ще бъде открит базарът. В Центъра за обществена подкрепа тече усилена подготовка за предстоящия базар. Всеки, който закупи 3 броя мартеници от щанда на ЦОП ще получи подарък.

“Ние се включваме с интерес, децата нямат търпение да излязат на базара и да покажат своите творения. Тази година сме избягали малко от традиционните Пижо и Пенда, но пък предлагаме интересни варианти. За първи път ще предоставим за закупуване магнитчета – мартенички с интересни форми, които освен, че са чудесен подарък, ще красят целогодишно дома на притежателите си. Направили сме много гривни с мъниста – топчета, тъй като миналата година именно те предизвикаха интерес и бързо се свършиха. Не са малко и тези, които са ръчно плетени с конци, въпреки че по нищо не се различават от машинната изработка.”, казаха за Zapadno.com от Центъра за обществена подкрепа в Трън.

Преди време обвинили ЦОП-Трън в това, че купували мартениците и ги препродавали. Твърдението не било вярно и както всяка година и тази мартениците собственоръчно се опаковат в картончета преди да отидат на базара, потвърдиха от центъра.

“Всичко е направено с много старание и любов от дечицата и нас, разбира се.”, допълниха още от ЦОП-Трън.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...