ЦИК определи кой колко ще взима за подготовката и провеждането на референдума за златодобива в Трън

Централната избирателна комисия определи възнагражденията на членовете на Общинска избирателна комисия – Трън за подготовката и провеждане на местния референдум, научи Zapadno.com.

Според решението, което е взето днес председателят на Общинска избирателна комисия – Трън ще получи 340 лева за подготовка и произвеждане на референдума. Зам. председателят и секретарят на комисията ще вземат по 310 лева за работата си. Най-ниско е заплащането на члена, който ще получи 280 лева.

ЦИК определи и еднократно възнаграждение на членовете на Секционните избирателни комисии. Председателят ще получи 40 лева, зам. председателят и секретарят по 35 лева, а членът – 30 лева за работата си покрай референдума.

Членовете на Секционните избирателни комисии и подвижни такива, които предадат протоколите и книжата от гласуването ще получат по още 10 лева.

Възнагражденията ще са за сметка на общинския бюджет и не се облагат с данъци, а осигурителните и здравните вноски ще са от държавния бюджет.

Общественото допитване ще се проведе на 26 март, когато са предсрочните парламентарни избори. Въпросът за референдума е: „Съгласни ли сте Община Трън да не одобрява устройствени планове, предвиждащи добив и преработка на подземни богатства?“. Мотивът за провеждането на местен референдум е, че предложението за инвестиционно намерение и предстоящата експлоатация на находищата в община Трън са създали обществено напрежение. Вследствие на това на 8 февруари Общински съвет-Трън взе решение да се проведе местен референдум. Прочетете още: Вижте какво означава гласуването с „да“ или „не“ на референдума за златодобив в Трън и къде ще се провежда вотът

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...