ЦИК определи кой колко ще взима за подготовката и провеждането на референдума за златодобива в Трън

Централната избирателна комисия определи възнагражденията на членовете на Общинска избирателна комисия – Трън за подготовката и провеждане на местния референдум, научи Zapadno.com.

Според решението, което е взето днес председателят на Общинска избирателна комисия – Трън ще получи 340 лева за подготовка и произвеждане на референдума. Зам. председателят и секретарят на комисията ще вземат по 310 лева за работата си. Най-ниско е заплащането на члена, който ще получи 280 лева.

ЦИК определи и еднократно възнаграждение на членовете на Секционните избирателни комисии. Председателят ще получи 40 лева, зам. председателят и секретарят по 35 лева, а членът – 30 лева за работата си покрай референдума.

Членовете на Секционните избирателни комисии и подвижни такива, които предадат протоколите и книжата от гласуването ще получат по още 10 лева.

Възнагражденията ще са за сметка на общинския бюджет и не се облагат с данъци, а осигурителните и здравните вноски ще са от държавния бюджет.

Общественото допитване ще се проведе на 26 март, когато са предсрочните парламентарни избори. Въпросът за референдума е: „Съгласни ли сте Община Трън да не одобрява устройствени планове, предвиждащи добив и преработка на подземни богатства?“. Мотивът за провеждането на местен референдум е, че предложението за инвестиционно намерение и предстоящата експлоатация на находищата в община Трън са създали обществено напрежение. Вследствие на това на 8 февруари Общински съвет-Трън взе решение да се проведе местен референдум. Прочетете още: Вижте какво означава гласуването с „да“ или „не“ на референдума за златодобив в Трън и къде ще се провежда вотът

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...