Баба Марта и нейни помощници донесоха усмивки на изложбата-базар “Мартеници за здраве” в Трън – ВИДЕО + СНИМКИ

Автентичният образ на Баба Марта и помощниците и пристигнаха на изложбата-базар “Мартеници за здраве”, предаде репортер на Zapadno.com.

Изложбата-базар беше подредена на площад “Владо Тричков”, пред читалището в Трън малко преди 11 часа днес. Щандове с ръчно изработени мартеници и сувенири за празника Баба Марта изложиха детска градина “Ален мак”, Център за обществена подкрепа “Дъга”, средно училище “Гео Милев”, Центъра за социална интеграция и рехабилитация, ателие по изобразително изкуство към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и Фондация “Пинк”.

Различни видове мартеници бяха изложени на щандовете – от традиционните Пижо и Пенда до по-нетрадиционни кукли и сувенири свързани с Баба Марта. През последните няколко седмици участниците в изложбата-базар са подготвяли произведенията си.

Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова също разгледа всичките мартеници и си закупи от тях. Сред посетителите на базара бяха и деца от групите на детска градина “Ален мак”.

Празнично настроение и усмивки донесоха Баба Марта и нейни малки помощници, които също обиколиха базара. Трънчани не пропуснаха да се снимат с колоритните образи на празника.

Вижте във видеото на Zapadno.com базарът на мартеници и какво казаха хората зад щандовете:

Разгледайте около 50 снимки от днешната изложба:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...