Баба Марта и нейни помощници донесоха усмивки на изложбата-базар “Мартеници за здраве” в Трън – ВИДЕО + СНИМКИ

Автентичният образ на Баба Марта и помощниците и пристигнаха на изложбата-базар “Мартеници за здраве”, предаде репортер на Zapadno.com.

Изложбата-базар беше подредена на площад “Владо Тричков”, пред читалището в Трън малко преди 11 часа днес. Щандове с ръчно изработени мартеници и сувенири за празника Баба Марта изложиха детска градина “Ален мак”, Център за обществена подкрепа “Дъга”, средно училище “Гео Милев”, Центъра за социална интеграция и рехабилитация, ателие по изобразително изкуство към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и Фондация “Пинк”.

Различни видове мартеници бяха изложени на щандовете – от традиционните Пижо и Пенда до по-нетрадиционни кукли и сувенири свързани с Баба Марта. През последните няколко седмици участниците в изложбата-базар са подготвяли произведенията си.

Зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова също разгледа всичките мартеници и си закупи от тях. Сред посетителите на базара бяха и деца от групите на детска градина “Ален мак”.

Празнично настроение и усмивки донесоха Баба Марта и нейни малки помощници, които също обиколиха базара. Трънчани не пропуснаха да се снимат с колоритните образи на празника.

Вижте във видеото на Zapadno.com базарът на мартеници и какво казаха хората зад щандовете:

Разгледайте около 50 снимки от днешната изложба:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...