Софийски джип обикаля Трън, за да агитира да се гласува срещу отварянето на мина

Битката за отваряне на мина в трънско отдавна е започнала, но с кампанията за референдума вече се изостря. Днес джип със софийска регистрация обикаляше в града и раздаваше флаери, на които местните се приканват да гласуват срещу отварянето на мината, видя човек на Zapadno.com.

Млада дама със среден ръст, която не се представяла оставяла гланцирани, цветни флаери в заведения, магазини и офиси на фирми. На флаерите са показани снимки, които целят да шокират трънчани от отваряне на мина в района. Посочен е начинът на гласуване да е става само с ”да”, но не и с възможното ”не” срещу въпроса за референдума.

В края на скъпите агитационни материали е написано ”Купуването и продаването на гласове е престъпление”, но тези книжа не отговарят на изискванията на закона за агитационни материали, коментираха запознати с изборния процес. Интересен факт, е че не е написан подател на флаерите, тоест кой е авторът им, както и по кой точно въпрос се провежда допитване сред населението.

Очевидци от съседни заведения до офиса на фирма “Евромакс Сървисиз” видяли, че непознатата дама влязла и там, след което бързо излязла. След кратката визита дамата се отправила към сив джип със софийска регистрация. В него имало още няколко човека.

”Не ги знам тия откъде са.”, каза трънчанин станал свидетел на тръгването на младата дам.

”Дойдоха тука, представиха се и оставиха лист за референдума. Не я познавам жената, но беше с някакъв джип, който не съм виждала тука преди.”, каза продавачка от кафене, което се намира в близост до читалището.

Виж също...

1 Response

  1. Aleks каза:

    Tazi statia ne e podpisana. Koi e tozi redaktor?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...