Софийски джип обикаля Трън, за да агитира да се гласува срещу отварянето на мина

Битката за отваряне на мина в трънско отдавна е започнала, но с кампанията за референдума вече се изостря. Днес джип със софийска регистрация обикаляше в града и раздаваше флаери, на които местните се приканват да гласуват срещу отварянето на мината, видя човек на Zapadno.com.

Млада дама със среден ръст, която не се представяла оставяла гланцирани, цветни флаери в заведения, магазини и офиси на фирми. На флаерите са показани снимки, които целят да шокират трънчани от отваряне на мина в района. Посочен е начинът на гласуване да е става само с ”да”, но не и с възможното ”не” срещу въпроса за референдума.

В края на скъпите агитационни материали е написано ”Купуването и продаването на гласове е престъпление”, но тези книжа не отговарят на изискванията на закона за агитационни материали, коментираха запознати с изборния процес. Интересен факт, е че не е написан подател на флаерите, тоест кой е авторът им, както и по кой точно въпрос се провежда допитване сред населението.

Очевидци от съседни заведения до офиса на фирма “Евромакс Сървисиз” видяли, че непознатата дама влязла и там, след което бързо излязла. След кратката визита дамата се отправила към сив джип със софийска регистрация. В него имало още няколко човека.

”Не ги знам тия откъде са.”, каза трънчанин станал свидетел на тръгването на младата дам.

”Дойдоха тука, представиха се и оставиха лист за референдума. Не я познавам жената, но беше с някакъв джип, който не съм виждала тука преди.”, каза продавачка от кафене, което се намира в близост до читалището.

Виж също...

1 Response

  1. Aleks каза:

    Tazi statia ne e podpisana. Koi e tozi redaktor?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...