За първи път ученици от Ноевци ще представят постановката “Защо съм горд българин” на 3 март в Брезник

Ученици от ОУ “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци ще представят в град Брезник постановката “Защо съм горд българин”, предаде репортер на Zapadno.com.

50 ученици от училището ще се включат в празничното шествие на СУ “Васил Левски” в Брезник. То ще бъде част от програмата на общоградското честване за националния празник на България. Шествието ще тръгне утре (3 март) в 10:30 часа от двора на брезнишката гимназия и ще се отправи към площад “Девети септември”.  Празничната програма ще се проведе пред народно читалище “Просвещение-1870” и ще започне в 11 часа.

“В самата програма ученици ще участват с постановка “Защо съм горд българин”. За първи път ще я представим за честването на 3 март в Брезник. В постановката ученици ще изиграят образите на Хан Аспарух, Цар Симеон, Райна Княгиня и други.”, каза директорът на ОУ “Христо Смирненски” Ирена Асенова.

В навечерието на годишнината от Освобождението на България през целия ден по ауди уредбата на училището в село Ноевци са звучали патриотични песни, учениците са изработвали картички по случай националния празник и са се играели предпразнични хора.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...