За първи път ученици от Ноевци ще представят постановката “Защо съм горд българин” на 3 март в Брезник

Ученици от ОУ “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци ще представят в град Брезник постановката “Защо съм горд българин”, предаде репортер на Zapadno.com.

50 ученици от училището ще се включат в празничното шествие на СУ “Васил Левски” в Брезник. То ще бъде част от програмата на общоградското честване за националния празник на България. Шествието ще тръгне утре (3 март) в 10:30 часа от двора на брезнишката гимназия и ще се отправи към площад “Девети септември”.  Празничната програма ще се проведе пред народно читалище “Просвещение-1870” и ще започне в 11 часа.

“В самата програма ученици ще участват с постановка “Защо съм горд българин”. За първи път ще я представим за честването на 3 март в Брезник. В постановката ученици ще изиграят образите на Хан Аспарух, Цар Симеон, Райна Княгиня и други.”, каза директорът на ОУ “Христо Смирненски” Ирена Асенова.

В навечерието на годишнината от Освобождението на България през целия ден по ауди уредбата на училището в село Ноевци са звучали патриотични песни, учениците са изработвали картички по случай националния празник и са се играели предпразнични хора.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...