Министерство на младежта и спорта: До момента нямаме проектни предложения за ремонт на спортната зала в град Трън

В Министерство на младежта и спорта няма постъпили проектни предложения за ремонт или реконструкция на спортната зала в град Трън. Това отговориха от пресцентъра на министерството във връзка със запитвания на сайта Zapadno.com.

От направената справка става ясно, че спортният обект е вписан в регистъра на спортните обекти и съоръжения на Министерство на младежта и спорта. Залата е публична общинска собственост.

От години залата, в която са играли спортни величия Пламен Константинов, Радостин Стойчев и Евгени Иванов-Пушката е в окаяно състояние. Според трънският спортист, треньор и отговорник на обекта Димитър Димитров реновирането на съоръжението би струвало 500 хиляди лева. Припомнете си още по темата: Спортната зала на Трън, в която са играели величията Пламен Константинов и Радостин Стойчев има нужда от основен ремонт – ВИДЕО + СНИМКИ

“Чрез Наредба №2 от 8.05.2014 г. (ДВ бр. 40 от 13.05.2014 г. в сила от 13.05.2014 г.) се определят условията и реда за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения от министъра на младежта и спорта. До настоящият момент няма постъпили проектни предложения за ремонт, реконструкция или обновяване на спортни обекти за територията на община Трън.”, отговориха за Zapadno.com от пресцентъра на Министерство на младежта и спорта.

Община Трън, която стопанисва спортната зала няма достатъчно средства от бюджета за цялостен ремонт.„Залата по проект не е ремонтирана, а с капиталови разходи.”, каза на последната сесия на общинския съвет зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова. Общински съвет-Трън, което се е гласувал изработване на проект, чрез който да се обхване ремонт на покрив, саниране на сградата и други дейности. Темата със състоянието и периодичните ремонти на залата засегнаха общинските съветници Николай Манчев и Олег Тодоров.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...