Началникът на “Криминална полиция”-Брезник също e неправомерно наказан от бившия директор на Областна дирекция на МВР-Перник

Началникът на “Криминална полиция” към Районно управление “Полиция” в Брезник също е неправомерно наказан от вече бившия директор на Областна дирекция на МВР-Перник Валентин Бучински. Това става ясно от решение на Административния съд в Перник, научи Zapadno.com.

Началникът на брезнишката криминална полиция е подал жалба в съда срещу заповед на директора на ОДМВР-Перник от 19 декември, 2016 година. Според заповедта на началника е наложено дисциплинарно наказание “Порицание”, но той е описал в жалбата си, че в заповедта не се посочва къде, кога и при какви обстоятелства е извършено нарушението на служебната дисциплина.

Административният съд в Перник подробно е разгледал казуса и е излязъл с решение заповедта за наказание на началника на “Криминална полиция”-Брезник да отпадне, а Областна дирекция на МВР-Перник да заплати разноските за адвокат на началника, които възлизат на 500 лева и 10 лева държавна такса. Решението на съда може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

В края на месец февруари стана ясно за още случаи с неправомерно наказани брезнишки полицаи от бившия директор на ОДМВР-Перник.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...