Началникът на “Криминална полиция”-Брезник също e неправомерно наказан от бившия директор на Областна дирекция на МВР-Перник

Началникът на “Криминална полиция” към Районно управление “Полиция” в Брезник също е неправомерно наказан от вече бившия директор на Областна дирекция на МВР-Перник Валентин Бучински. Това става ясно от решение на Административния съд в Перник, научи Zapadno.com.

Началникът на брезнишката криминална полиция е подал жалба в съда срещу заповед на директора на ОДМВР-Перник от 19 декември, 2016 година. Според заповедта на началника е наложено дисциплинарно наказание “Порицание”, но той е описал в жалбата си, че в заповедта не се посочва къде, кога и при какви обстоятелства е извършено нарушението на служебната дисциплина.

Административният съд в Перник подробно е разгледал казуса и е излязъл с решение заповедта за наказание на началника на “Криминална полиция”-Брезник да отпадне, а Областна дирекция на МВР-Перник да заплати разноските за адвокат на началника, които възлизат на 500 лева и 10 лева държавна такса. Решението на съда може да се обжалва пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

В края на месец февруари стана ясно за още случаи с неправомерно наказани брезнишки полицаи от бившия директор на ОДМВР-Перник.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...