Брезничани: Празничното шествие за 3 март събужда патриотизъм, родолюбие и радостни чувства – ВИДЕО

Празничното шествие за националния празник на България, което премина днес през Брезник е събудило патриотизъм, родолюбие и радостни чувства в брезничани. Това казаха те докато наблюдаваха как учители, ученици и родители преминават пред очите им със знамена и балони, предаде репортер на Zapadno.com.

Събитието беше част от празничната програма за отбелязване на националния празник на България в Брезник. Малко след 10:30 часа няколкостотин участници в шествието се отправиха от двора на брезнишкото училище към центъра на града. В шествието участваха ученици и учители от СУ “Васил Левски” и ОУ “Христо Смирненски”-село Ноевци.

Как се проведе отбелязването на годишнината в Брезник може да видите като прочетете: С празнично шествие, постановка на ученици от Ноевци, рецитали и други прояви Брезник отбеляза годишнината от Освобождението на България – ВИДЕО + СНИМКИ

“Шествието буди патриотизъм, родолюбие и гордост, че сме българи. Най-жалкото е – защо никой от политиците не споменава тая дата да се каже, че това е освобождението от турско робство? Аз не знам в каква държава живеем. Да, били сме под турско робство и ни е освободила Русия.”, каза възрастен мъж.

“Много е добре. Екстра е, виж училище “Васил Левски” – номер 1 в Брезник.”, каза продавачка гледаща шествието.

Председателят на Общински съвет-Брезник също беше сред наблюдаващите шествието. Тя каза, че то събуда трепет в нея.

“Много радостни чувства и аз се присъединявам към шествието. На брезничани пожелавам да бъдат много по-активни и цялото население да излезе и да види това великолепно шествие.”, каза учителка.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...