Брезничани: Празничното шествие за 3 март събужда патриотизъм, родолюбие и радостни чувства – ВИДЕО

Празничното шествие за националния празник на България, което премина днес през Брезник е събудило патриотизъм, родолюбие и радостни чувства в брезничани. Това казаха те докато наблюдаваха как учители, ученици и родители преминават пред очите им със знамена и балони, предаде репортер на Zapadno.com.

Събитието беше част от празничната програма за отбелязване на националния празник на България в Брезник. Малко след 10:30 часа няколкостотин участници в шествието се отправиха от двора на брезнишкото училище към центъра на града. В шествието участваха ученици и учители от СУ “Васил Левски” и ОУ “Христо Смирненски”-село Ноевци.

Как се проведе отбелязването на годишнината в Брезник може да видите като прочетете: С празнично шествие, постановка на ученици от Ноевци, рецитали и други прояви Брезник отбеляза годишнината от Освобождението на България – ВИДЕО + СНИМКИ

“Шествието буди патриотизъм, родолюбие и гордост, че сме българи. Най-жалкото е – защо никой от политиците не споменава тая дата да се каже, че това е освобождението от турско робство? Аз не знам в каква държава живеем. Да, били сме под турско робство и ни е освободила Русия.”, каза възрастен мъж.

“Много е добре. Екстра е, виж училище “Васил Левски” – номер 1 в Брезник.”, каза продавачка гледаща шествието.

Председателят на Общински съвет-Брезник също беше сред наблюдаващите шествието. Тя каза, че то събуда трепет в нея.

“Много радостни чувства и аз се присъединявам към шествието. На брезничани пожелавам да бъдат много по-активни и цялото население да излезе и да види това великолепно шествие.”, каза учителка.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...