Млади опълченци маршируваха в центъра на Трън за годишнината от Освобождението на България – ВИДЕО + СНИМКИ

Младите опълченци от детска градина “Ален мак” в град Трън маршируваха на сцената пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” на националния празник на България, предаде репортер на Zapadno.com.

С химните на България и Европейския съюз започна празничната програма в град Трън по повод 139-годишнината от Освобождението на България от османска власт. Под съпровода на “Горда Стара планина…” се издигна националния флаг на България. Приветственото слово беше прочетено от зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова.

“Уважаеми съграждани, 3 март е ден, на който народът ни стои на колене пред подвига на руските войници, румънските и финските воини, българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са вградили живота си в олтара на българската свобода. 3 март за нас винаги ще бъде ден на признателност, който ще ни напомня високата цена на нашата свобода. Скъпи съграждани, поздравявам ви с националния празник на Република България. Нека го посрещнем достойно и със самочувствие, нека да предадем на децата си заветът да тачат и пазят свободата, да обичат Отечеството си и да си строят с разума и сърце отговорно и вдъхновено своя нов по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на България. Честит празник!”, каза зам. кметът Цветислава Цветкова от микрофона.

Танцовият състав към трънското читалище изпълни уникален танц под музикалния съпровод на “Кой уши байряка.”. След танцьорите на сцената се качиха деца от детска градина “Ален мак”. Те изпълниха песни и стихчета, а учителката им с акордеон им помагаше. Млади опълченци от детската градина със знамена маршируваха на сцената под звуците на “Тих бял Дунав…”.

Деца в народни носии развяха български флагове, докато танцуваха. Ученици от СУ “Гео Милев” в Трън изпълниха стихотворения. След тях отново се включиха участници от танцовия състав към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, които обраха овациите на публиката с народни песни и възрожденски стихове. Деца от Център за обществена подкрепа “Дъга” в Трън посветиха стихотворения на българския дух.

Вижте как се проведе празничната програма за 3 март в град Трън във видеата и снимките на Zapadno.com:

Разгледайте над 30 снимки от честването за 3 март в Трън:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...