С празнично шествие, постановка на ученици от Ноевци, рецитали и други прояви Брезник отбеляза годишнината от Освобождението на България – ВИДЕО + СНИМКИ

Общоградското честване на 139-годишнината от Освобождението на България от османска власт в град Брезник започна малко преди 11 часа с празнично шествие на ученици и учителите от СУ “Васил Левски” и ОУ “Христо Смирненски”-село Ноевци. В шествието се включиха и родители, предаде репортер на Zapadno.com.

Няколкостотин участници тръгнаха в 10:30 от двора на брезнишката гимназия и се насочиха към площад “Девети септември”. Шествието премина през улиците “Александър Филипов”, “Георги Бунджулов” и “9-ти септември”. Брезничани и гости на града с радост наблюдаваха преминаващата през централната част тълпа от ученици, учители и родители. Екипи на Районно управление “Полиция”-Брезник осигуриха безопасното преминаване на хората като отбиваха движението от автомобили по маршрута на шествието.

Ученици от двете училища носиха балони с цветовете на българското знаме – бяло, зелено и червено. Фасадата на сградата на СУ “Васил Левски” също беше окичена с балоните.

В 11 часа под звуците на химна на България офицери и сержанти от резерва и запаса издигнаха знамената на Брезник, България и Европейския съюз. С приветствено слово зам. кметът на Община Брезник Мария Добревска посрещна гостите на честването на годишнината.

Ученици от СУ “Васил Левски” представиха рецитал под съпровода на възрожденски мелодии. Децата от детска градина “Брезица” изпълниха стихчета и песни за празника. По-големите им каки и батковци от основно училище “Христо Смирненски”-село Ноевци представиха постановката “Защо съм горд българин”. Народно читалище “Просвещение-1870” и Общинският исторически музей в Брезник също се включиха в празничната програма.

Освен публиката пред читалището, хора от близките блокове наблюдаваха програмата от терасите си.

Разгледайте как се проведе честването на националния празник на България в Брезник от видеото и снимките, които Zapadno.com засне:

Разгледайте над 70 снимки от честването на празника в Брезник:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...