Човек против златодобива ще контролира референдума в Трън, местните: Обективен ли ще е вотът?

Референдумът в Трън ще се контролира от човек, който написа становище против златодобива. Обективен ли ще бъде вотът, питат местни граждани, предаде репортер на Zapadno.com.

Кметът на общината назначава председателя и членовете на Общинската избирателна комисия (ОИК), които отговарят за провеждането на местния референдум. Начело на ОИК е поставен Тодор Исаев – известен противник на златодобива в Трън. С негов подпис преди седмица излезе и остро становище против проекта за мината.

Това разказаха местни хора пред репортер на Zapadno.com и сигнализираха, че баланс на позициите по референдума не е потърсен не само на ниво общинска комисия, но и по-надолу, в комисиите на избирателните секции.

Най-много хора в общината гласуват в секциите в града. Гласуването става в училището и в него за референдума ще има общо 4 секции. В една от тях ръководител на процеса ще бъде снахата на Исаев. В друга председател ще е негова подчинена в общинската фирма за дърводобив, а в трета – секретар ще бъде още един служител на Исаев.

Избирателите, които ще участват в местния референдум са общо около 3000 човека. 70 % от тях са гласоподаватели в Трън, тоест ще гласуват в секциите, контролирани от изброените хора.

Каква е позицията им по въпроса на референдума е видно от техните профилни снимки във Фейсбук. През последната седмица всички ясно заявиха пристрастията си като добавиха бадж към снимките си. Тази екстра към Фейсбук е създадена от един от активистите на новосформирана коалиция за парламентарните избори, пряко свързана с предизвикването на референдума и с политическата ситуация в града.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...