Огнян Герджиков: Правителството има сигнали за купуване на гласове, екозащитниците събуждат съмнение за чистотата на помислите им

Службите вече имат сигнали за купуване на гласове в най-бедния район на страната – Северозападна България. Това заяви в интервю за БНР служебният премиер Огнян Герджиков. Той определи като основна амбицията на кабинета да бъдат проведени честни и прозрачни избори.

Премиерът каза, че “на места са тръгнали емисарите с торбите”. Данните вече са предадени на службите и те са инструктирани как да се справят. Герджиков определи купуването на гласове като зловредна и предизвикваща срам практика. По повод решението на служебния екоминистър Ирина Костова да даде зелена светлина на проекта за национален парк “Пирин” без екооценка, Герджиков подчерта, че то не е окончателно. Предстои обсъждане от Висшия експертен екологичен съвет с участието на всички заинтересовани страни. Крайният вариант ще бъде внесен за одобрение в Министерския съвет.

Герджиков разкритикува действията на екоактивистите, като каза, че има съмнение за чистотата на техните помисли. Премиерът даде за пример редица европейски страни, където има стотици влекове и лифтове, благодарение на което процъфтява ски туризма.

“Екозащитниците са много силни в протестите. Толкова са активни на моменти, че събуждат подозрение в чистотата на техните помисли. Би трябвало да си дават сметка, че в развитите държави като Австрия, Швейцария, Италия, Франция има стотици влекове и лифтове, а у нас не се позволява още един лифт на Банско, където има великолепни условия за ски туризъм. Ние изоставаме от Европа в това отношение”, каза Огнян Герджиков.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...