Огнян Герджиков: Правителството има сигнали за купуване на гласове, екозащитниците събуждат съмнение за чистотата на помислите им

Службите вече имат сигнали за купуване на гласове в най-бедния район на страната – Северозападна България. Това заяви в интервю за БНР служебният премиер Огнян Герджиков. Той определи като основна амбицията на кабинета да бъдат проведени честни и прозрачни избори.

Премиерът каза, че “на места са тръгнали емисарите с торбите”. Данните вече са предадени на службите и те са инструктирани как да се справят. Герджиков определи купуването на гласове като зловредна и предизвикваща срам практика. По повод решението на служебния екоминистър Ирина Костова да даде зелена светлина на проекта за национален парк “Пирин” без екооценка, Герджиков подчерта, че то не е окончателно. Предстои обсъждане от Висшия експертен екологичен съвет с участието на всички заинтересовани страни. Крайният вариант ще бъде внесен за одобрение в Министерския съвет.

Герджиков разкритикува действията на екоактивистите, като каза, че има съмнение за чистотата на техните помисли. Премиерът даде за пример редица европейски страни, където има стотици влекове и лифтове, благодарение на което процъфтява ски туризма.

“Екозащитниците са много силни в протестите. Толкова са активни на моменти, че събуждат подозрение в чистотата на техните помисли. Би трябвало да си дават сметка, че в развитите държави като Австрия, Швейцария, Италия, Франция има стотици влекове и лифтове, а у нас не се позволява още един лифт на Банско, където има великолепни условия за ски туризъм. Ние изоставаме от Европа в това отношение”, каза Огнян Герджиков.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...