Жители на селата Слаковци и Ноевци заедно ще отбележат Деня на жената с тържество в ресторант “Черногорец”

Около 50 жители от брезнишките села Слаковци и Ноевци ще отбележат заедно Деня на жената с тържество на 7 март, предаде репортер на Zapadno.com.

Честването на дамския празник ще се проведе в ресторант “Черногорец” в село Ноевци. Началото на събирането е от 13 часа. Деца от целодневната детска градина в село Ноевци ще поздравят дамите с песни и стихчета. 30 ноевчани и 14 слаковчани ще изпълнят залата на ресторанта. За всяка дама ще има подарък – цвете.

“Друг път им правим игри, викторина, а сега за да е по-различно решихме да е с програма от децата на детската градина. Няколко песни, стихчета и така. Ние правим празненството за по-възрастните жени, които не излизат по ресторанти.”, сподели Анелия Сергиева, секретар на читалище “Пробуда”.

Вероятно самодейците от село Слаковци ще изпълнят няколко народни песни, както са направили на миналогодишната сбирка. Това ще остане изненада до началото на тържеството.

За трета година жителите на двете брезнишки села ще се съберат заедно, за да отбележат Деня на жената – 8 март. Организатори са народно читалище “Искра” (Слаковци) и народно читалище “Пробуда” (Ноевци), а съорганизатори са от детската градина.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...