Самодейците от село Копаница изиграха благотворително комедията “Върла магесница” в читалището на село Ноевци

Театърът на самодейците от народно читалище „Христо Ботев-1928“ от радомирското село Копаница представи постановка в брезнишкото село Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

Актьорите от село Копаница представиха постановката “Върла магесница” пред ноевчани. Театърът беше благотворителен и по покана на кмета на село Ноевци Асен Асенов.

Комедията “Върла магесница” се игра за първи път на сцената на местното читалище “Пробуда” в брезнишкото село. „Започнахме да играем пиесата от 2010 година. Представяна е в село Копаница, град Радомир, радомирския квартал „Върба“, село Мещица и на други места. След нея имаше и други постановки, но сега възстановихме нея, защото се приема най-добре от публиката и е весела.“, казаха за Zapadno.com от читалището в село Копаница.

Входът беше свободен, но беше поставена дарителска кутия за набиране на средства за лечението на 3-годишния Никола от град Нови Искър. Режисьор на постановката е Василка  Николова, читалищен секретар. Ролите бяха изпълнени от: Радула – Меглена Здравкова, дядо Къньо – Йордан Гоговски, бай Малин – Генчо Владимиров, Христена – Стана Тренева, Цвята – Валентина  Пенева, Станко Мирослав Мирчев, Ангел – Денислав Йорданов.

Снимки: НЧ „Христо Ботев-1928“ и НЧ “Пробуда”

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...