Самодейците от село Копаница изиграха благотворително комедията “Върла магесница” в читалището на село Ноевци

Театърът на самодейците от народно читалище „Христо Ботев-1928“ от радомирското село Копаница представи постановка в брезнишкото село Ноевци, предаде репортер на Zapadno.com.

Актьорите от село Копаница представиха постановката “Върла магесница” пред ноевчани. Театърът беше благотворителен и по покана на кмета на село Ноевци Асен Асенов.

Комедията “Върла магесница” се игра за първи път на сцената на местното читалище “Пробуда” в брезнишкото село. „Започнахме да играем пиесата от 2010 година. Представяна е в село Копаница, град Радомир, радомирския квартал „Върба“, село Мещица и на други места. След нея имаше и други постановки, но сега възстановихме нея, защото се приема най-добре от публиката и е весела.“, казаха за Zapadno.com от читалището в село Копаница.

Входът беше свободен, но беше поставена дарителска кутия за набиране на средства за лечението на 3-годишния Никола от град Нови Искър. Режисьор на постановката е Василка  Николова, читалищен секретар. Ролите бяха изпълнени от: Радула – Меглена Здравкова, дядо Къньо – Йордан Гоговски, бай Малин – Генчо Владимиров, Христена – Стана Тренева, Цвята – Валентина  Пенева, Станко Мирослав Мирчев, Ангел – Денислав Йорданов.

Снимки: НЧ „Христо Ботев-1928“ и НЧ “Пробуда”

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...