Уникално! Трънчанин ще прави палатков къмпинг в двора на къщата си и ще разхожда туристи с магарета до Ждрелото – ВИДЕО + СНИМКИ

Трънчанинът Николай Николов има намерение да направи охраняем къмпинг за палатки в двора на къщата си. Освен услугата той ще предлага разходки с магарета, които сам отглежда до Ждрелото, град Трън и други райони в трънско, предаде репортер на Zapadno.com.

Николай Николов е почти 70-годишен, но има борбен дух и трудолюбив характер. Дълги години от живота си е отдал на работата като ветеринар. Сам поддържа 15 декара земя около имота си, отглежда 8 магарета, пчели, кокошки, а компания му правят котки и кучета. От няколко години е пенсионер и не използва никакви държавни или европейски субсидии за поддържане на земята и животните си. “Да ви кажа откровено успявам с двете си ръце. Не казвам, че съм най-работният, но обичам труда. От баща ми съм чул: Изполека – по-леко всичко, не се натоварвай и всичко ще бъде свършено.”, споделя човекът. Имотът, в който живее го посещава от студент и дори вместо да сваля гаджета в Трън е предпочитал да е усамотява в наследствения двор.

Трънчанинът е родственик на българската народна и оперна певица Гюрга Пинджурова. Гордо показва на всеки родословното си дърво, на което е показано как по бабина линия известната певица му е роднина.

“Баба ми Божура (по трънски Була) е братовчедка по първа линия на Гюрга Пинджурова. Те са братовчедки от двама братя-деца. Баба ми се е омъжила за дядо ми, който е от Бреяновия род и затова седя тук в чифлика на дядо ми Никола Бреянов. За туй си нося името Бреянови. Той е стар род, някъде около 1700-та година, плюс, минус 20 години. Сега ще правя и за баба ми Була Пинджурова да знаят след нас поколения и братовчеди, и роднини откъде сме, кои сме, що сме.”, каза Николай Николов пред камерата на Zapadno.com.

Магаретата са любимите животни на колоритния трънчанин. Той се е влюбил в животните още от малък.

“Понеже зная, че са изчезващ вид, реших да ги възпроизвеждам. За целта оставям само женските животни и мъжкара, а всички други мъжки ще бъдат изчистени от стадото. Основната ми цел е възпроизводство. След това другата ми важна цел е, ако мога да се свържа с институти, лаборатории за създаване и подпомагане на направата на серуми и ваксини за магарешка кашлица и за лечение на деца с магарешко мляко.”, каза още Николай Николов.

Другата основна идея на трънчанина е да създаде къмпинг за палатки в двора на къщата си, която се намира на километър и половина от град Трън, в местността “Китка”. Той ще предлага на туристите домашен био мед, яйца, домашен чай, дивечово месо и други продукти, които сам прави. В двора всеки посетител ще може да си прави скара и да се разхожда в района, където си поиска. Наблизо до къщата има стар фургон, който трънчанинът мисли да стегне и да пуска хора и там. За дамите и претенциозните господа е осигурена външна тоалетна.

“Друго основно направление това е един малък пакет, ако евентуално се развият нещата ще предложа на желаещите по осмотрение има дестинации – до Ждрелото, до Банкя с часове… Като си уикендите – петък, събота, неделя, тъй като ще бъде охраняем палатковия къмпинг. Желаещите, които обичат този туризъм с палатки идват и правя разходки с магаретата. Ако желаят и по града ще бъдат разходени, до манастира – където пожелаят там.”, добави бъдещият предприемач на селски туризъм.

Той споделя, че магарешкото мляко е полезно, а вкусът му незаменим и няма нищо общо с традиционните млека. Въпреки че магаретата му дават мляко, той не го продава, а си го консумира. Магарето Вихра, което преди 6 месеца е родило дава по около 8 литра мляко на 24 часа, но от тях малко остават за Николай, тъй като малкото бозае.

“Не е основната ми цел комерсиализмът, но защо не? Хората, особено малките дечица да дойдат за няколко дни с родителите си на палатка, да разтоварят малко. Всичко тук е организирано – кеф им пресните яйчица, кеф им пресното млеко. Обяд и вечеря всеки да си носи. Ресторантът в града е близо, който пожелае може да си понесе храна. Ще бъде полезното с приятното.”, каза Николай.

Той все още не е поставил срокове за отваряне на палатковия къмпинг и разходките с магарета, но ако вече има желаещи да почиват при него може да ги приюти в двора си. В края на интервюто Николай нагледно показа пред обектива на Zapadno.com как се музе мляко от магарето и дори даде на репортера да отпие от него. Вкусът е сладникав, не се усеща, че е мляко и дори няма масленост.

Вижте какво още каза Николай Николов във видеото на Zapadno.com и разгледайте снимки от бъдещия палатков къмпинг:

Снимки от имението на Николай Николов:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...