Уникално! Трънчанин ще прави палатков къмпинг в двора на къщата си и ще разхожда туристи с магарета до Ждрелото – ВИДЕО + СНИМКИ

Трънчанинът Николай Николов има намерение да направи охраняем къмпинг за палатки в двора на къщата си. Освен услугата той ще предлага разходки с магарета, които сам отглежда до Ждрелото, град Трън и други райони в трънско, предаде репортер на Zapadno.com.

Николай Николов е почти 70-годишен, но има борбен дух и трудолюбив характер. Дълги години от живота си е отдал на работата като ветеринар. Сам поддържа 15 декара земя около имота си, отглежда 8 магарета, пчели, кокошки, а компания му правят котки и кучета. От няколко години е пенсионер и не използва никакви държавни или европейски субсидии за поддържане на земята и животните си. “Да ви кажа откровено успявам с двете си ръце. Не казвам, че съм най-работният, но обичам труда. От баща ми съм чул: Изполека – по-леко всичко, не се натоварвай и всичко ще бъде свършено.”, споделя човекът. Имотът, в който живее го посещава от студент и дори вместо да сваля гаджета в Трън е предпочитал да е усамотява в наследствения двор.

Трънчанинът е родственик на българската народна и оперна певица Гюрга Пинджурова. Гордо показва на всеки родословното си дърво, на което е показано как по бабина линия известната певица му е роднина.

“Баба ми Божура (по трънски Була) е братовчедка по първа линия на Гюрга Пинджурова. Те са братовчедки от двама братя-деца. Баба ми се е омъжила за дядо ми, който е от Бреяновия род и затова седя тук в чифлика на дядо ми Никола Бреянов. За туй си нося името Бреянови. Той е стар род, някъде около 1700-та година, плюс, минус 20 години. Сега ще правя и за баба ми Була Пинджурова да знаят след нас поколения и братовчеди, и роднини откъде сме, кои сме, що сме.”, каза Николай Николов пред камерата на Zapadno.com.

Магаретата са любимите животни на колоритния трънчанин. Той се е влюбил в животните още от малък.

“Понеже зная, че са изчезващ вид, реших да ги възпроизвеждам. За целта оставям само женските животни и мъжкара, а всички други мъжки ще бъдат изчистени от стадото. Основната ми цел е възпроизводство. След това другата ми важна цел е, ако мога да се свържа с институти, лаборатории за създаване и подпомагане на направата на серуми и ваксини за магарешка кашлица и за лечение на деца с магарешко мляко.”, каза още Николай Николов.

Другата основна идея на трънчанина е да създаде къмпинг за палатки в двора на къщата си, която се намира на километър и половина от град Трън, в местността “Китка”. Той ще предлага на туристите домашен био мед, яйца, домашен чай, дивечово месо и други продукти, които сам прави. В двора всеки посетител ще може да си прави скара и да се разхожда в района, където си поиска. Наблизо до къщата има стар фургон, който трънчанинът мисли да стегне и да пуска хора и там. За дамите и претенциозните господа е осигурена външна тоалетна.

“Друго основно направление това е един малък пакет, ако евентуално се развият нещата ще предложа на желаещите по осмотрение има дестинации – до Ждрелото, до Банкя с часове… Като си уикендите – петък, събота, неделя, тъй като ще бъде охраняем палатковия къмпинг. Желаещите, които обичат този туризъм с палатки идват и правя разходки с магаретата. Ако желаят и по града ще бъдат разходени, до манастира – където пожелаят там.”, добави бъдещият предприемач на селски туризъм.

Той споделя, че магарешкото мляко е полезно, а вкусът му незаменим и няма нищо общо с традиционните млека. Въпреки че магаретата му дават мляко, той не го продава, а си го консумира. Магарето Вихра, което преди 6 месеца е родило дава по около 8 литра мляко на 24 часа, но от тях малко остават за Николай, тъй като малкото бозае.

“Не е основната ми цел комерсиализмът, но защо не? Хората, особено малките дечица да дойдат за няколко дни с родителите си на палатка, да разтоварят малко. Всичко тук е организирано – кеф им пресните яйчица, кеф им пресното млеко. Обяд и вечеря всеки да си носи. Ресторантът в града е близо, който пожелае може да си понесе храна. Ще бъде полезното с приятното.”, каза Николай.

Той все още не е поставил срокове за отваряне на палатковия къмпинг и разходките с магарета, но ако вече има желаещи да почиват при него може да ги приюти в двора си. В края на интервюто Николай нагледно показа пред обектива на Zapadno.com как се музе мляко от магарето и дори даде на репортера да отпие от него. Вкусът е сладникав, не се усеща, че е мляко и дори няма масленост.

Вижте какво още каза Николай Николов във видеото на Zapadno.com и разгледайте снимки от бъдещия палатков къмпинг:

Снимки от имението на Николай Николов:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...