Баби от Брезник очакваха красив мъж да ги навести в читалище “Просвещение-1870”, но вместо той на гости пристигна 8 март – ВИДЕО + СНИМКИ

Със сценка от групата за словесен фолклор, песни и танци от фолклорен състав брезничани отбелязаха Деня на жената в навечерието на празника. Концертът се състоя във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870”, предаде репортер на Zapadno.com.

Програмата започна малко след 17:30 часа, когато на сцената излязоха момичета в ролята на водещи. Те откриха концерта със слова за дамите. Веднага след откриването на сцената места заеха децата от групата за словесен фолклор към народно читалище “Просвещение-1870”. Пременени като баби в традиционни български дрехи от народния фолклор децата представиха сценка. В нея се разказваше за няколко възрастни жени, които очакват на гости да им дойде млад и красив мъж, но вместо той пристигна 8 март. Бабите били клюкарки и сбъркали първоначалната вест за дългоочаквания празник на дамите в селото. Въпреки че красив мъж не дойде, бабите изиграха едно мартенско хоро за утрешния празник – Деня на жената.

Трите възрастови групи на танцов фолклорен състав “Релакс” загряха градуса на настроението с темпераментни танци. Сред хората, които децата изиграха бяха Дунавско, Шопско, Конче и “Мъри момиченце мъничко”. В “Релакс” са включени 3 групи (деца до 12 години, деца над 12 години и възрастни). Милена Цветанова, която е художествен ръководител на групата изпълни няколко народни песни. Музикантът и озвучител Васко Бамбура редуваше пултът с акордеона, чрез който пък създаде повече дух на концерта.

Фоайето се оказа тясно за гостите, които с интерес и бурни аплодисменти наградиха самодейците от брезнишкото читалище.

Вижте концертът за 8 март, който се състоя в Брезник във видеата и снимките на Zapadno.com:

Снимки от концерта в читалище “Просвещение-1870”:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...