Баби от Брезник очакваха красив мъж да ги навести в читалище “Просвещение-1870”, но вместо той на гости пристигна 8 март – ВИДЕО + СНИМКИ

Със сценка от групата за словесен фолклор, песни и танци от фолклорен състав брезничани отбелязаха Деня на жената в навечерието на празника. Концертът се състоя във фоайето на народно читалище “Просвещение-1870”, предаде репортер на Zapadno.com.

Програмата започна малко след 17:30 часа, когато на сцената излязоха момичета в ролята на водещи. Те откриха концерта със слова за дамите. Веднага след откриването на сцената места заеха децата от групата за словесен фолклор към народно читалище “Просвещение-1870”. Пременени като баби в традиционни български дрехи от народния фолклор децата представиха сценка. В нея се разказваше за няколко възрастни жени, които очакват на гости да им дойде млад и красив мъж, но вместо той пристигна 8 март. Бабите били клюкарки и сбъркали първоначалната вест за дългоочаквания празник на дамите в селото. Въпреки че красив мъж не дойде, бабите изиграха едно мартенско хоро за утрешния празник – Деня на жената.

Трите възрастови групи на танцов фолклорен състав “Релакс” загряха градуса на настроението с темпераментни танци. Сред хората, които децата изиграха бяха Дунавско, Шопско, Конче и “Мъри момиченце мъничко”. В “Релакс” са включени 3 групи (деца до 12 години, деца над 12 години и възрастни). Милена Цветанова, която е художествен ръководител на групата изпълни няколко народни песни. Музикантът и озвучител Васко Бамбура редуваше пултът с акордеона, чрез който пък създаде повече дух на концерта.

Фоайето се оказа тясно за гостите, които с интерес и бурни аплодисменти наградиха самодейците от брезнишкото читалище.

Вижте концертът за 8 март, който се състоя в Брезник във видеата и снимките на Zapadno.com:

Снимки от концерта в читалище “Просвещение-1870”:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...