Деца от детската градина в село Ноевци зарадваха майките си със стихчета, песни и танци за Деня на жената – СНИМКИ

Малчуганите от целодневната детска градина в брезнишкото село Ноевци изнесоха истински спектакъл за Деня на жената – 8 март, научи Zapadno.com.

Децата подариха на майките си най-безценното – емоция. Със стихчета, песни и танци те засвидетелстваха своята обич и признателност към тях. Събитието се организира традиционно всяка година на 8 март в детското заведение. Дузина бяха участниците в програмата.

С картички и цветя малчуганите накараха майките им да се разчувстват на празника.

Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Започнал само като политическо събитие за социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. В някои от тях денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях – нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин.

В други страни темата за политическите и човешките права на жените, отстоявани от ООН, е силно застъпена, а на борбата за признаване на тези права на жените по света се гледа отговорно и с надежда.

Разгледайте няколко снимки от провелия се в село Ноевци празник за майките:

Снимки: ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...