Деца от детската градина в село Ноевци зарадваха майките си със стихчета, песни и танци за Деня на жената – СНИМКИ

Малчуганите от целодневната детска градина в брезнишкото село Ноевци изнесоха истински спектакъл за Деня на жената – 8 март, научи Zapadno.com.

Децата подариха на майките си най-безценното – емоция. Със стихчета, песни и танци те засвидетелстваха своята обич и признателност към тях. Събитието се организира традиционно всяка година на 8 март в детското заведение. Дузина бяха участниците в програмата.

С картички и цветя малчуганите накараха майките им да се разчувстват на празника.

Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Започнал само като политическо събитие за социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. В някои от тях денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях – нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин.

В други страни темата за политическите и човешките права на жените, отстоявани от ООН, е силно застъпена, а на борбата за признаване на тези права на жените по света се гледа отговорно и с надежда.

Разгледайте няколко снимки от провелия се в село Ноевци празник за майките:

Снимки: ОУ “Христо Смирненски” – село Ноевци

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...