Представители на общините Брезник и Трън участваха в среща за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност

Областният управител Васил Михайлов председателства първото заседание за 2017 година на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, съобщиха от пресцентъра на институцията.

На заседанието присъстваха представители на всички общини от област Перник, териториалните структури на изпълнителната власт и неправителствени организации. Основна точка от дневния ред на срещата бе обсъждането на план за действие на Съвета през 2017 година.

Планът е базиран въз основа на Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията в Република България за периода 2015 година – 2020 година и бе приет единодушно от присъстващите. Той поставя акценти върху представянето на добрите практики, въведени в териториалните звена и общините, както и насърчаването на провеждането на срещи във формат „отворени врати” в институциите на местната власт.

Други заложени цели в него  са постигането на резултати, като прозрачност в действията на институциите, информираност на гражданите, подобрено взаимодействие и координация между различните институции и като цяло свеждане до минимални стойности на корупционния риск на територията на областта.  Друга антикорупционна мярка е поддържането на актуална и изчерпателна информация на електронните страници на администрациите, касаеща предлаганите административни услуги, издавани общи административни актове, изпълнение на проекти и други.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...