Представители на общините Брезник и Трън участваха в среща за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност

Областният управител Васил Михайлов председателства първото заседание за 2017 година на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, съобщиха от пресцентъра на институцията.

На заседанието присъстваха представители на всички общини от област Перник, териториалните структури на изпълнителната власт и неправителствени организации. Основна точка от дневния ред на срещата бе обсъждането на план за действие на Съвета през 2017 година.

Планът е базиран въз основа на Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията в Република България за периода 2015 година – 2020 година и бе приет единодушно от присъстващите. Той поставя акценти върху представянето на добрите практики, въведени в териториалните звена и общините, както и насърчаването на провеждането на срещи във формат „отворени врати” в институциите на местната власт.

Други заложени цели в него  са постигането на резултати, като прозрачност в действията на институциите, информираност на гражданите, подобрено взаимодействие и координация между различните институции и като цяло свеждане до минимални стойности на корупционния риск на територията на областта.  Друга антикорупционна мярка е поддържането на актуална и изчерпателна информация на електронните страници на администрациите, касаеща предлаганите административни услуги, издавани общи административни актове, изпълнение на проекти и други.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...