Ръководител на групов лов от трънско се спаси от глоба за 200 лева заради разрешително за дива свиня

Ръководител на групов лов в трънско се спаси от глоба за 200 лева заради направено административно нарушение, научи Zapadno.com.

Наложената глоба е от директора на РДГ-Кюстендил с наказателно постановление от 11 октомври, 2016 година. Случаят с нарушението е от 9 януари, 2016 година. Тогава ръководителят на груповия лов е вписал разрешително на ловец за дивя свиня в землището на трънското село Милославци в местността “Сип”. Ловецът не е имал заверен ловен билет за 2016 година, заради което ръководителят е извършил административно нарушение. На 12 декември, 2016 година Районният съд в Трън отменя процесното наказателно постановление с мотиви за несъобразяване в производството. Решаващият съд е направил извод и по съществото на разглеждания правен спор, като след преценка и анализ на доказателствата, събрани и приобщени по делото, е постановил, че процесното нарушение е останало недоказано в производството, поради липса на представени надлежни доказателства, че „въпросният ловец“ е бил без заверен билет.

От РДГ-Кюстендил подали жалба в Административния съд в Перник срещу решението на Районния съд в Трън. Решението за отмяна на глобата и процеса срещу ръководителя на груповия лов на Районния съд в Трън остава в сила. Това е решението на Административния съд и не подлежи на нова жалба или протест.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...