Ръководител на групов лов от трънско се спаси от глоба за 200 лева заради разрешително за дива свиня

Ръководител на групов лов в трънско се спаси от глоба за 200 лева заради направено административно нарушение, научи Zapadno.com.

Наложената глоба е от директора на РДГ-Кюстендил с наказателно постановление от 11 октомври, 2016 година. Случаят с нарушението е от 9 януари, 2016 година. Тогава ръководителят на груповия лов е вписал разрешително на ловец за дивя свиня в землището на трънското село Милославци в местността “Сип”. Ловецът не е имал заверен ловен билет за 2016 година, заради което ръководителят е извършил административно нарушение. На 12 декември, 2016 година Районният съд в Трън отменя процесното наказателно постановление с мотиви за несъобразяване в производството. Решаващият съд е направил извод и по съществото на разглеждания правен спор, като след преценка и анализ на доказателствата, събрани и приобщени по делото, е постановил, че процесното нарушение е останало недоказано в производството, поради липса на представени надлежни доказателства, че „въпросният ловец“ е бил без заверен билет.

От РДГ-Кюстендил подали жалба в Административния съд в Перник срещу решението на Районния съд в Трън. Решението за отмяна на глобата и процеса срещу ръководителя на груповия лов на Районния съд в Трън остава в сила. Това е решението на Административния съд и не подлежи на нова жалба или протест.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...