Самодейни творци от село Бегуновци подариха изложба на ръчно изработени картини, плетива, дърворезби и сувенири за Деня на жената – ВИДЕО + СНИМКИ

За 8 март – Деня на жената 11 приложници от брезнишкото село Бегуновци подредиха ръчно изработени изделия в библиотечната зала на народно читалище „Просвета-1922”, предаде репортер на Zapadno.com.

Бегуновчаните Златка Милошева, Найда Гълъбова, Иванка Димитрова, Таня Матеева, Алексия Кудева, Вера Теофилова, Александра Димитрова, Славка Боянова, Надя Боянова, Темелко Шарков и Димитър Боянов показаха творбите си за празника. В изложбата, която може да бъде видяна през следващите няколко дни са подредени: картини, плетива, сувенири, дърворезби, дрехи, чорапи и други творения на жители от село Бегуновци.

Официални гости на откриването на изложбата бяха заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска, старши-експерт ”Образование и култура” към Община Брезник Наталия Първанова, председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова, директорът и уредниците на Общински исторически музей в Брезник.

”8-ми март е един много светъл и хубав празник. По традиция е посветен на жената и майката, която е нещо свято и трябва да бъде уважавана и почитана. По този повод на днешния празничен ден нашето читалище организира изложба на приложното изкуство с участие на хора родени и живяли в селото, които са самодейни таланти в различни сфери. Всички тези хора са вложили цялото си сърце и душа в творбите и плетивата си, които ни радват и с които се гордеем. Желая им в бъдеще да продължават със същия дух, талант и вдъхновение да творят и да ни радват с произведенията си. Да бъде живи и здрави, обичани, силни, усмихнати и горди! Нека очите ни блестят от радост и щастие всеки ден! Честит празник на всички жени и техните семейства.”, каза кметът и председател на читалището в село Бегуновци Соня Славова.

Най-много творби беше изложила Найда Гълъбова, която заради делови ангажимент не можа да присъства на откриването. Кметът и председател на читалището в Бегуновци Соня Славова връчи грамоти и цветя на приложниците. Приветствие към присъстващите гости отправи заместник-кметът Мария Добревска. Тя каза, че с каквото може Община Брезник ще помага на културата в селото. За празника зам. кметът почерпи с бонбони всички в читалището.

Председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова каза, че е възхитена от изложбата и добави, че от село Бегуновци лъха интелект. Тя похвали работата на Таня Матеева, която освен приложник и писател е и секретар на читалище ”Просвета-1922”.

Всеки желаещ може да закупи някоя от творбите, ако се догови с автора и. Повече информация може да се получи в местното читалище, казаха от институцията.

Празненството продължи с томбола, викторина и вкусен обяд в заведението до кметството. На всяка една от масите бяха поставени послания за дамите по повод празника.

Вижте емоцията от изложбата и творбите на приложниците от село Бегуновци във видеото и снимките на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...