Самодейни творци от село Бегуновци подариха изложба на ръчно изработени картини, плетива, дърворезби и сувенири за Деня на жената – ВИДЕО + СНИМКИ

За 8 март – Деня на жената 11 приложници от брезнишкото село Бегуновци подредиха ръчно изработени изделия в библиотечната зала на народно читалище „Просвета-1922”, предаде репортер на Zapadno.com.

Бегуновчаните Златка Милошева, Найда Гълъбова, Иванка Димитрова, Таня Матеева, Алексия Кудева, Вера Теофилова, Александра Димитрова, Славка Боянова, Надя Боянова, Темелко Шарков и Димитър Боянов показаха творбите си за празника. В изложбата, която може да бъде видяна през следващите няколко дни са подредени: картини, плетива, сувенири, дърворезби, дрехи, чорапи и други творения на жители от село Бегуновци.

Официални гости на откриването на изложбата бяха заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска, старши-експерт ”Образование и култура” към Община Брезник Наталия Първанова, председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова, директорът и уредниците на Общински исторически музей в Брезник.

”8-ми март е един много светъл и хубав празник. По традиция е посветен на жената и майката, която е нещо свято и трябва да бъде уважавана и почитана. По този повод на днешния празничен ден нашето читалище организира изложба на приложното изкуство с участие на хора родени и живяли в селото, които са самодейни таланти в различни сфери. Всички тези хора са вложили цялото си сърце и душа в творбите и плетивата си, които ни радват и с които се гордеем. Желая им в бъдеще да продължават със същия дух, талант и вдъхновение да творят и да ни радват с произведенията си. Да бъде живи и здрави, обичани, силни, усмихнати и горди! Нека очите ни блестят от радост и щастие всеки ден! Честит празник на всички жени и техните семейства.”, каза кметът и председател на читалището в село Бегуновци Соня Славова.

Най-много творби беше изложила Найда Гълъбова, която заради делови ангажимент не можа да присъства на откриването. Кметът и председател на читалището в Бегуновци Соня Славова връчи грамоти и цветя на приложниците. Приветствие към присъстващите гости отправи заместник-кметът Мария Добревска. Тя каза, че с каквото може Община Брезник ще помага на културата в селото. За празника зам. кметът почерпи с бонбони всички в читалището.

Председателят на Общински съвет-Брезник Виолета Младенова каза, че е възхитена от изложбата и добави, че от село Бегуновци лъха интелект. Тя похвали работата на Таня Матеева, която освен приложник и писател е и секретар на читалище ”Просвета-1922”.

Всеки желаещ може да закупи някоя от творбите, ако се догови с автора и. Повече информация може да се получи в местното читалище, казаха от институцията.

Празненството продължи с томбола, викторина и вкусен обяд в заведението до кметството. На всяка една от масите бяха поставени послания за дамите по повод празника.

Вижте емоцията от изложбата и творбите на приложниците от село Бегуновци във видеото и снимките на Zapadno.com:

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...