Кметът на Трън разпоредил на всички кметски наместници да обикалят по селата и да информират жителите за референдума

Кметът на Трън Станислав Николов е разпоредил на всички кметски наместници на населени места в общината да обикалят от къща на къща и да информират жителите за референдума, предаде телевизия “Кракра“.

Референдум в Трън досега никога не е провеждан. Това допитване до хората беше предизвикано от противоречиви позиции касаещи разработването на златни находища в общината. Кметът Станислав Николов не пожела да заеме ничия страна. Той предложи, а съветниците решиха последната дума да има народът. Референдумът ще се проведе на 26 март, когато ще избираме и народни представители за следващия парламент. Организацията на изборите е ангажимент на държавата, а на референдума – на общинската администрация в Трън.

“Подготвили сме всички материали, които са необходими остава само да бъдат отпечатани бюлетините и протоколите на СИК-овете и на ОИК. Започнали сме и информационната кампания така че мисля, че сме готови за изборите.”, каза зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова в ефира на телевизия “Кракра”.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...