Кметът на Трън разпоредил на всички кметски наместници да обикалят по селата и да информират жителите за референдума

Кметът на Трън Станислав Николов е разпоредил на всички кметски наместници на населени места в общината да обикалят от къща на къща и да информират жителите за референдума, предаде телевизия “Кракра“.

Референдум в Трън досега никога не е провеждан. Това допитване до хората беше предизвикано от противоречиви позиции касаещи разработването на златни находища в общината. Кметът Станислав Николов не пожела да заеме ничия страна. Той предложи, а съветниците решиха последната дума да има народът. Референдумът ще се проведе на 26 март, когато ще избираме и народни представители за следващия парламент. Организацията на изборите е ангажимент на държавата, а на референдума – на общинската администрация в Трън.

“Подготвили сме всички материали, които са необходими остава само да бъдат отпечатани бюлетините и протоколите на СИК-овете и на ОИК. Започнали сме и информационната кампания така че мисля, че сме готови за изборите.”, каза зам. кметът на Община Трън Цветислава Цветкова в ефира на телевизия “Кракра”.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...