Подателят на отвореното писмо за референдума в Трън: Имам вила в село Милкьовци и съм наследник на миньор от “Злата”, знам какво беше Панагюрище преди години и какво е сега

Подателят на отвореното писмо към политически партии и медии с въпроси за референдума в Трън Виолета Димитрова е за отварянето на мина в трънско заради високата безработица и ниския жизнен стандарт на живот в района. Това каза самата тя пред Zapadno.com.

Репортер на сайта се свърза с Виолета Димитрова, която преди два дни изпрати отворено писмо до основните политически партии в България, медии от област Перник и национални такива. Медията ни я попита за повече подробности относно личността и и за нейните доводи за изпратеното писмо. Подателят на писмото е пенсионер и е на 65 години. Живее в град София. Тя е наследник на бивш миньор от закритата мина “Злата” и има вила в трънското село Милкьовци, която посещава през топлите месеци. Възрастната дама е открито за отварянето на мина в трънско. Тя е един от малкото хора, които не се притесняват да изразят по-различно от това на противниците на златодобива мнение.

“Ще ви поканя лятото на вилата ми, за да видите някои неща нагледно за какво аз съм за мината да се отвори. Безработицата в община Трън е огромна. Най-бедният и най-запустелият район сме, в който нямаме пътища, нямаме комуникация – нито интернет, нито мобилен обхват, нито имаме магазини. Това ме подтиква. Магазините са два буса – единият разнася храна и хляб в понеделник, сряда и петък, а другият във вторник, четвъртък и събота. Говоря за Милкьовци и Велиново. Това са нещата, които ме карат да се съглася общината да стане, както Панагюрище.”, каза Виолета Димитрова.

Тя допълни, че има роднини в градовете Панагюрище и Пирдоп. Дамата е запозната с предишния и сегашния вид и развитие на двата града.

“Ходила съм в Панагюрище, за да видя дали действително има напредък, защото го знам града от преди години. Разликата е огромна след като тази мина там работи. Свекърва ми е от Пирдоп, а той е до Златица. Знам какъв беше Пирдоп преди години, защото съм пенсионерка. От 1971-а година пътувам до този район – Пирдоп-Панагюрище. Знам и сега какво е. Защо и община Трън да не стане така?”, пояснява Димитрова.

В трънското село Милкьовци няма обхват на мобилните оператори. Преди 3 години Виолета поканила служители на мобилен оператор, за да проверят обхвата на вилата и. Специалистите отчели, че в района се хваща сигнала на сръбски мобилен оператор, но не и на български.

“Аз нямам комуникация там. Мъжът ми претърпя много тежка операция – имаше инфаркт. Сменена му е цялата аорта в база “Лозенец” през 2000-а година. Нещо, ако му се случи трябва да вървя по баирите и да търся обхват, за да извикам линейка.”, каза още жената.

Отвореното писмо на Виолета Димитрова може да прочетете в публикацията: Виолета Димитрова с проницателно отворено писмо за референдума в Трън отправено към политическия елит на България

Виж също...

1 Response

  1. БЕЗ ДА ОБСЪЖДАМЕ НЕПОЗНАВАНЕТО НА ПРОБЛЕМА ОТ ГОСПОЖАТА, МОЖЕМ АВТОМАТИЧНО ДА Я ОПРЕДЕЛИМ КАТО ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ, НА КОЕТО ЗА ЖАЛОСТ МИСЛЕНЕТО МУ МИНАВА ПРЕЗ ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО. ТАЗИ ГОСПОЖА ЩЕ БЪДЕ СМАЧКАНА ЛИЧНО ОТ МЕН ПРЕД ЦЯЛАТА ИНСТИТУЦИОНАЛНОСТ В ДЪРЖАВАТА, ТЪЙ КАТО АЗ ЖИВЕЯ ПОСТОЯННО В ТРЪНСКО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...