Брезничани могат да се включат с предложения, мнения и препоръки в проект за насърчаване използването на възобновяеми източници и биоенергия

Жителите на брезнишко и всички заинтересовани лица могат да се включат в проект на програма за насърчаване използването на възобновяеми източници и биогорива, съобщиха от Община Брезник.

Част от мотивите на проекта се открояват с това, че общинските политики за насърчаване и устойчиво използване на местния ресурс от ВЕИ са важен инструмент за: осъществяване на националната политика и стратегия за развитие на енергийния, сектор, за реализиране на поетите от страната ни ангажименти в областта на опазване на околната среда и за осъществяване на местно устойчиво развитие.

В Община Брезник няма постоянно разположен пункт за мониторинг на качеството на атмосферния въздух. Извършваните периодични измервания от подвижни мониторингови станции не дават възможност за систематична оценка. На територията на общината и в частност в града няма типични за други селища източници на замърсяване, което определя и сравнително доброто качество на въздуха. В значителна степен това се влияе и от непосредствената близост на лесопарк „Бърдото” до града, както и високия дял на гори в цялата община. Следва обаче да се отбележи, че през зимния период, поради използването основно на твърдо гориво за отопление от домакинствата се наблюдава замърсяване със серен диоксид, е пояснено още в представянето на проекта.

Хората, които са заинтересовани могат да дадат предложения, мнения и препоръки по Проекта на програмата за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за период 2017-2027. Препоръките се приемат в сградата на общината, както и по електронен път.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...