Българската петролна и газова асоциация предложи: Автомобилите заредени с контрабандно гориво да се конфискуват

Оказва се, че всеки трети литър гориво е в сивия сектор. Това разкриха от Българската петролна и газова асоциация. От там предложиха колите, заредени с контрабандно гориво, да се конфискуват, информира “Нова телевизия“.

За поскъпване не можем да говорим, защото от Асоциацията отказват да коментират цени – нито в минало, нито в бъдеще време, а причината е разследването, което продължава да тече от Комисията за защита на конкуренцията за това дали има картел в сектора. Според търговците сивият сектор достига 25-30 %, а това е равносилно на 1 млрд. загуби за бюджета.

Търговците са категорични, че войната трябва да е не само срещу нелоялните им колеги, но и срещу техните клиенти. Нямало как да се продава с 30-40 стотинки по-евтино гориво, защото нямало откъде да и как цената да падне толкова много. Търговците предлагат – наказвани да бъдат и клиентите на незаконните бензиностанции – ако заредим по-евтино на бензиностанция, за която след това се докаже, че е незаконна, автомобилът ни да бъде конфискуван. Така правили в Полша. Можело и в България.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...