Българската петролна и газова асоциация предложи: Автомобилите заредени с контрабандно гориво да се конфискуват

Оказва се, че всеки трети литър гориво е в сивия сектор. Това разкриха от Българската петролна и газова асоциация. От там предложиха колите, заредени с контрабандно гориво, да се конфискуват, информира “Нова телевизия“.

За поскъпване не можем да говорим, защото от Асоциацията отказват да коментират цени – нито в минало, нито в бъдеще време, а причината е разследването, което продължава да тече от Комисията за защита на конкуренцията за това дали има картел в сектора. Според търговците сивият сектор достига 25-30 %, а това е равносилно на 1 млрд. загуби за бюджета.

Търговците са категорични, че войната трябва да е не само срещу нелоялните им колеги, но и срещу техните клиенти. Нямало как да се продава с 30-40 стотинки по-евтино гориво, защото нямало откъде да и как цената да падне толкова много. Търговците предлагат – наказвани да бъдат и клиентите на незаконните бензиностанции – ако заредим по-евтино на бензиностанция, за която след това се докаже, че е незаконна, автомобилът ни да бъде конфискуван. Така правили в Полша. Можело и в България.

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...