РАЗКРИТИЕ! Туристическо дружество „Осогово”-Кюстендил не знае за истинската цел на похода в защита на трънската природа

Туристическо дружество „Осогово”-Кюстендил няма представа за истинската цел, с която се организира поход до връх Стража, Парамунска планина, а именно – стартиране на кампанията на сдружение „Трън” за предстоящия на 26 март референдум в община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

На 7 март в публичното пространство беше разпространено съобщението, че сдружение „Трън” стартира кампанията си за предстоящия местен референдум с изкачване на връх Стража. В него ще участват туристи от кюстендилско. От туристическо дружество „Осогово” казаха, че не знаят нито за референдума в Трън, нито за истинската цел на изкачването.

„Нашето участие е за запазване на туристическите обекти в трънско. Този район има исторически и природни забележителности. Нашето участие е един вид да се запази този район достъпен за туристите.”, каза секретарят на ТД „Осогово” Силвия Михова.

На въпроси дали дружеството знае каква е целта на похода и защо се организира, Силвия Михова отговори:

„За този референдум не знаем. Не знаем, че организаторите на похода ще откриват кампания за референдум.”, каза още секретарят на дружеството. Тя добави, че туристическо дружество „Осогово” не е обвързано политически с нито една партия или коалиция.

Снимка: ТД “Осогово”

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...