РАЗКРИТИЕ! Туристическо дружество „Осогово”-Кюстендил не знае за истинската цел на похода в защита на трънската природа

Туристическо дружество „Осогово”-Кюстендил няма представа за истинската цел, с която се организира поход до връх Стража, Парамунска планина, а именно – стартиране на кампанията на сдружение „Трън” за предстоящия на 26 март референдум в община Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

На 7 март в публичното пространство беше разпространено съобщението, че сдружение „Трън” стартира кампанията си за предстоящия местен референдум с изкачване на връх Стража. В него ще участват туристи от кюстендилско. От туристическо дружество „Осогово” казаха, че не знаят нито за референдума в Трън, нито за истинската цел на изкачването.

„Нашето участие е за запазване на туристическите обекти в трънско. Този район има исторически и природни забележителности. Нашето участие е един вид да се запази този район достъпен за туристите.”, каза секретарят на ТД „Осогово” Силвия Михова.

На въпроси дали дружеството знае каква е целта на похода и защо се организира, Силвия Михова отговори:

„За този референдум не знаем. Не знаем, че организаторите на похода ще откриват кампания за референдум.”, каза още секретарят на дружеството. Тя добави, че туристическо дружество „Осогово” не е обвързано политически с нито една партия или коалиция.

Снимка: ТД “Осогово”

Виж също...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Приемам Privacy Policy

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading...